Επειδή   η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο  έχει, προ πολλού,  υπερβεί τα εσκαμμένα.
Επειδή   με τον τρόπο αυτό η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και επ’ αυτών, εν ευθέτω χρόνω,  να εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.
Επειδή  η υποχωρητική,  ενδοτική  θα έλεγα, θέση  των ελληνικών κυβερνήσεων, όχι  μόνο δεν περιόρισε την τουρκική επιθετικότητα, αλλά τουναντίον την εξέθρεψε!
Επειδή,  παραιτούμεθα (αν δεν τα έχουμε οριστικά απεμπολίσει)  από κυριαρχικά μας δικαιώματά, που άπτονται του ζωτικού μας χώρου.
Επειδή  η  πατρίδα μας τείνει να μετατραπεί   σ’ ένα κράτος «περιορισμένης κυριαρχίας».
Επειδή  αυτή η πολιτική του κατευνασμού (appeasement αγγλιστί) απέναντι  σ΄ έναν επιθετικό γείτονα, ιστορικά, δεν θυμάμαι να έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τον εν αμύνη ευρισκόμενο.
Επειδή, αν και ηθελημένα το αγνοούν, για το Αιγαίο υπάρχουν διεθνείς κανόνες, που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και για τα  νησιά μας, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Τουρκία.


Επειδή μια χώρα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανοίγει ορέξεις και σ’ άλλους (γείτονες και μη)
Επειδή αυτή η «φιλανδοποίηση» του Αιγαίου, συμφέρει όλους εκτός από εμάς.
Επειδή,  μια χώρα που επιδεικνύει τέτοια  δειλία, ουδείς την παίρνει σοβαρά στις διεθνείς σχέσεις.
Επειδή, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δυσχερή θέση και δεν νοείται να διαπραγματεύεται υπό τις παρούσες συνθήκες.
Επειδή, παρ’ όλη την  καλή διάθεση που επιδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια,  η Τουρκία ούτε το casus beli απέσυρε, ούτε τις προκλήσεις στο Αιγαίο σταμάτησε, ούτε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης άνοιξε, ούτε τα κυπριακά πλοία επιτρέπει στα  λιμάνια της ,ούτε κάποια άλλη  κίνηση καλής θέλησης έκανε απέναντί μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πολλούς περισσότερους,  θεωρούμε άκαιρη την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού και ανησυχούμε από την πρεμούρα του κ. Παπανδρέου να αρχίσει διαπραγματεύσεις μαζί του.
Για μας ο κ. Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος

Σχόλια