Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Κουμπούρες σήμερα, αφεντικά και εθνικοί σωτήρες αύριο

Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δημοσιεύονταν τα ονόματα των επιφανών οικογενειών της Αθήνας, εφοπλιστών και επιχειρηματιών που αγόρασαν τα θέματα στις εξετάσεις του Ιnternational Βaccalaurea όπου το πτυχίο αποτελεί διαβατήριο για μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι καθηγητές ιδιωτικής εκπαίδευσης κατήγγειλαν τα γεγονότα και 21 άτομα θα δικαστούν για το μεγάλο βαθμολογικό σκάνδαλο που για δύο χρόνια είχε κάνει διεθνώς ρεζίλι την Ελλάδα.
Τρεις καθηγητές είχαν αποσπάσει πάνω από 5 εκατ. ευρώ για τα θέματα που διέρρεαν. Λέγεται ότι για ολόκληρο το πακέτο των θεμάτων κάποιοι επιφανείς πολίτες έδιναν έως 400 χιλ. ευρώ.
Και αναρωτιέται κανείς; Αν τα παιδιά τους ήταν έτσι κι αλλιώς «χαϊβάνια» και δεν ήταν ικανοί να περάσουν στις εξετάσεις του ΙΒ, πώς στο καλό θα στέκονταν σε πανεπιστήμια όπως της Οξφόρδης; Μήπως κι εκεί η μακρά χειρ του εφοπλισμού θα έφτανε;
Αν δε αυτά τα καλόπαιδα των Βορείων προαστίων είχαν μάθει από τόσο νωρίς να κάνουν λαμογιές φανταστείτε τις θα κάνουν όταν μεγαλώσουν.
Και μη νομίζετε ότι δεν θα τους δείτε ποτέ. Είναι ανάμεσά μας, μας κυβερνούν με διάφορους τρόπους και από διάφορα πόστα, μας δίνουν δουλειά, έχουν παρτίδες με το κράτος, υψώνουν ξένες σημαίες στα πλοία τους, διώχνουν τους Έλληνες ναυτικούς κ.λπ. Είναι οι μελλοντικές γενιές των ταγών αυτής της χώρας η οποία φανταστείτε τι μέλλον έχει στα χέρια τέτοιων φυντανιών.
Είναι οι απόφοιτοι γνωστών σχολών που πιάστηκαν με τα θέματα στα χέρι.
Θα τους δείτε σε λίγα χρόνια να είναι τα αφεντικά σας και αφεντικά μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.