Γ. Νταλάρας-net a-sketa, "Μην απελπίζεσ(τ)αι και δε θ' αργήσει...."

"Μην απελπίζεσαι και δε θ' αργήσει....
Τι εννοεί ο φίλος τραγουδιστής;
-Χθες βράδυ, Σαββατόβραδο κ. Νταλάρα, μας την έριξες(την μαχαιριά) από την εκπομπή του Σπύρου του Παπαδόπουλου στην ΝΕΤ. Μας αφιέρωσες(στους συμπολίτες μου είπες) ένα πολύ ωραίο τραγούδι του Β. Τσιτσάνη, 
"Μην απελπίζεσαι και δε θ' αργήσει...."

-Σε ότι με αφορά, φρονώ ότι ότι σαν ζούσε ο Βασίλης ο Τσιτσάνης, θα έλεγε στα 9/8,
"Τα λερωμένα, τ' άπλυτα τα παραπεταμένα, μάστα και φύγε φίλε μου, δεν κάνεις πια για μένα...."
-Υπάρχει κι' ένα άλλο άσμα  σημαδιακό,
"Έτσι ειν' η ζωή και πως να την αλλάξεις, άλλοι κλαίνε κι' άλλοι γελάνε δηλαδή...."
 Μεταξύ μας, η γιαγιά μου η δασκάλα (κοντεύει τα 80), που στα πολύ παλιά χρόνια έτρεχε στις συναυλίες σου(ήταν κουλτουριάρα βλέπεις), σε "παλαμοχειρίασε" όταν άκουσε την αφιέρωση, γιατί-είπε-ότι είναι ειρωνεία και ότι και αυτοί εκεί από το υπουργείο εργασίας, που της κούρεψαν την σύνταξη, της λένε τα ίδια, να κάνει δηλαδή υπομονή κάνα δυο δεκαετίες, που θα ξαναφτιάξουν τα πράγματα +...
-Και για να μιλήσουμε κ. Νταλάρα με μουσικούς όρους,
Άλλο σύζευξη προσωδίας(μουσικά) κι' άλλο σύζευξη "παρωδίας"(πολιτικά), μην τα μπερδεύετε.
Όσο για την σύζευξη διαρκείας(μουσικοπολιτικά), αυτή πράγματι παρακράτησε....
ΥΓ
Πρέπει να τονίσουμε ότι τα παιδιά του μουσικού σχολείου Βόλου, που συμμετείχαν στην εκπομπή, ήταν καταπληκτικά.
Γ.Δη

Σχόλια

  1. Πολύ ανάλυση! Πολύ ανάλυση!Μην απελπίζεσαι λέει το τραγούδι και κουράγιο εννοούσε ο άνθρωπος με την υπομονή.Τόσο κακό ήταν; Γιατί τόση μιζέρια;Το Μουσικό σχολείο Βόλου με αφορμή το τιμητικό αφιέρωμα στον Γ.Νταλάρα παρουσίασε μέσω της χτεσινής εκπομπής την ωραία Ελλάδα. Νάναι καλά τα παιδιά και οι καθηγητές τους που ξέρουν να τιμούν και να αγαπούν τα καλά τραγούδια και τους εκφραστές του,όπως ο Νταλάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.