Τimo Soini: Όταν η αναπόφευκτη αποτυχία των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης ήρθε στο φως, έγινε ένα μυστικό σύμφωνο..

Διαβάστε απόσπασμα άρθρου του Τimo Soini  στη Wall Street Journal

Όταν είχα την τιμή να ηγηθώ της του κόμματος των Αληθινών Φιλανδών στην εκλογική νίκη τον Απρίλιο, κάναμε μια επίσημη υπόσχεση να αντιταχθούμε στα λεγόμενα bailouts της ευρωζώνης.
Οι διασώσεις είναι προδήλως κακό για την Ευρώπη, κακό για τη Φινλανδία και κακό για τις χώρες που έχουν αναγκαστεί να τις αποδεχθούν. Η Ευρώπη υποφέρει από την οικονομική γάγγραινα της αφερεγγυότητας, τόσο των δημόσιων όσο και ιδιωτικών. Και αν δεν ακρωτηριάσουμε αυτό που δεν μπορεί να σωθεί, υπάρχει ο κίνδυνος δηλητηρίασης σε ολόκληρο το σώμα.

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν πληγεί από μια κρίση ρευστότητας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μια στιγμιαία έγχυση κεφαλαίου, μετά την οποία τα πάντα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό.
Αλλά αυτή η επίσημη εκδοχή είναι ένα ψέμα, τέτοιο που περνάει τους απλούς ανθρώπους της Ευρώπης για ηλίθιους. Αξίζουν πολύ καλύτερα από την πολιτική και τους ηγέτες τους
Οι πολιτικοί ηγέτες μας δανείζονται όλο και περισσότερα χρήματα για να αποπληρώσουν τις τράπεζες, οι οποίες επιστρέφουν την χάρη δανείζοντας ολοένα και περισσότερα χρήματα, στις κυβερνήσεις μας, διατηρώντας έτσι το καθεστώς να επιπλέει.
Σε μια πραγματική οικονομία της αγοράς, οι κακές επιλογές τιμωρούνται. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ . Όταν η αναπόφευκτη αποτυχία των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης ήρθε στο φως, έγινε ένα μυστικό σύμφωνο.
Ήδη στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι ερειπωμένες. Ποτέ δεν θα είναι σε θέση να αποθηκεύσoυν και να αναπτυχθούν αρκετά γρήγορα, ώστε να εξοφλήσουν τα χρέη με τα οποία οι Βρυξέλλες τους έχει φορτωθεί στο όνομα της σωτηρίας τους.
Και έτσι, η γάγγραινα εξαπλώνεται..

Σχόλια