Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

"Μάριος Χριστοδούλου: Δανεισμός, οι όροι και τα μέτρα... "

Δεν είναι μόνο η κα Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε και η παρέα τους που προσπαθούν να εντάξουν όσες το δυνατόν περισσότερες χώρες στο «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Στήριξης». Υπάρχουν και οι εκ των έσω... που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με τη σειρά τους για την επίτευξη της ευρωπαϊκής βοήθειας στις «άπορες» χώρες τους. Αλήθεια, ως προς τι αυτή η εμμονή;
Σε προχθεσινή του ανακοίνωσή του ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι «είτε λίγα δανεισθούμε από το Μηχανισμό είτε το σύνολο, οι όροι της Τρόικα θα είναι οι ίδιοι, γιατί το χρέος, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, θα επιμετρήσει στους υπολογισμούς τους».

Ακόμη και έτσι να είναι τα πράγματα όπως ο κ. Κασουλίδης δηλώνει, οι όροι μπορεί να είναι ίδιοι, αλλά τα επιβαλλόμενα μέτρα αλλάζουν. Και όπως η λογική λέει αλλά και έχει διαφανεί σε άλλες πανομοιότυπες περιπτώσεις, τα μέτρα είναι ανάλογα με το δάνειο. Όσο δηλαδή οι δόσεις αυξάνονται, τόσο τα μέτρα σκληραίνουν. Και όσο τα μέτρα σκληραίνουν τόσο η ανάπτυξη συρρικνώνεται. Είναι τόσο απλό και συνάμα τόσο οδυνηρό. Αν λοιπόν υπάρχει δυνατότητα δανεισμού από άλλη «τράπεζα» με καλύτερους όρους γιατί να μην το πράξουμε; Αυτό δεν θα έκανε ο καθένας από εμάς σε ατομικό επίπεδο; Εκτός και αν κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.