Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Μέρκελ: "Ορισμένες χώρες έχουν πολλή δουλειά..."

Στην καθιερωμένη “θερινή συνέντευξή” της στον διαδικτυακό τόπο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η Άνγκελα Μέρκελ εξήρε τη σημασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αύριο η επόμενη μάχη για την ίδια.
Στη συνέντευξή της η Α. Μέρκελ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Ευρώπη αποτελεί το μέλλον της Γερμανίας. Εκτιμά δε ότι η Γερμανία εξέρχεται ισχυρότερη από την οικονομική κρίση, σημειώνει ωστόσο ότι η χώρα μπορεί να τα πηγαίνει καλά μόνο εφόσον τα πηγαίνουν καλά και οι ευρωπαίοι γείτονές της.
«Γι’ αυτό εργαζόμαστε τόσο εντατικά προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση χρέους”», όπως λέει. Ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, όμως, όπως εκτιμά, έχουν ακόμη πολλή δουλειά μπροστά τους προκειμένου να γίνουν και πάλι ανταγωνιστικές. Η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε και πάλι τις βασικές αρχές της δράσης της στην ευρωκρίση: όχι σε αλληλεγγύη χωρίς ανταλλάγματα, όχι σε ανάληψη κοινής ευθύνης χωρίς έλεγχο.
Αισιόδοξη αλλά όχι βέβαιη

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις η καγκελάριος σημείωσε: «Δεν έχουμε ακόμη διαμορφώσει το πρότζεκτ Ευρώπη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα λειτουργήσουν καλά, αυτό δηλαδή σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Ωστόσο είμαι αισιόδοξη ότι θα το πετύχουμε».
Εκτός από τις ευρωπαϊκές προκλήσεις στην ημερήσια διάταξη των επομένων μηνών βρίσκονται και πολλά άλλα θέματα, ανέφερε η Α. Μέρκελ. Ως παραδείγματα ανέφερε τη δημογραφική εξέλιξη, την ενσωμάτωση των μεταναστών καθώς και την ενεργειακή στροφή. Επομένως, “και σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής υπάρχουν πολλά να γίνουν”, σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.