Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Μείωση στο εφάπαξ από 10% έως 40%

 Μείωση στο εφάπαξ από 10% έως 40% Σε ποιους ασφαλιστικούς οργανισμούς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα γίνει το «κούρεμα»Περικοπή του εφάπαξ από 10% έως 40% σε 21 Ταμεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα φαίνεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση, την ώρα που οι εισφορές υπολείπονται μέχρι και 83% της αποζημίωσης. Μάλιστα, οι περικοπές εξετάζεται να επιβληθούν αναδρομικά, από την 1.1.2012. Το «κούρεμα» θα γίνει όχι μόνο σε ταμεία του Δημοσίου και στις ΔΕΚΟ αλλά και στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα σε Ταμεία που χορηγούν μεγαλύτερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Πάντως, αντί για περικοπές, υπάρχουν στο τραπέζι προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι προσαρμογές θα γίνουν και με βάση την οικονομική κατάσταση των επιμέρους τομέων, ενώ για το ελλειμματικό Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, οι προτάσεις που θα συζητηθούν με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση είναι οι εξής: 1. Νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από 15% μέχρι 22%. 2. Επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης. 3. Αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την καταβολή του βοηθήματος, δικαιούχοι του οποίου θα είναι όσοι έχουν τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης. 4. Αύξηση των ασφαλισμένων που καταβάλλουν εισφορές (με την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ταμείο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μετακλητών υπαλλήλων). Μέχρι στιγμής, στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις, κάτι που σημαίνει ποσά 2 δισ. ευρώ και χρόνο αναμονής 7 χρόνια. Σήμα κινδύνου Ωστόσο, οι αναλογιστικές μελέτες δείχνουν ότι τα 6 στα 10 ταμεία που χορηγούν εφάπαξ βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι 21 ταμεία χορηγούν ποσά μεγαλύτερα κατά 2%-83% σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι, ενώ 14 ταμεία ή τομείς πρόνοιας αποδίδουν χαμηλότερα σε σχέση με τις εισφορές. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.