Κύπρος: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για σύναψη δανείου με τη Ρωσία..

Λεμεσός: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναμονή και συνεχίζει τις προσπάθειες της για εξασφάλιση διακρατικού δανείου, είτε από τη Ρωσία, είτε από αλλού, παράλληλα με τις προσπάθειες για εξυγίανση της οικονομίας, αντιμετώπιση των προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον της και έχοντας υπόψη την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομική κρίση που μας επηρεάζει.
Αυτό δήλωσε την Κυριακή από τη Λεμεσό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, καλώντας παράλληλα να σταματήσει η εικοτολογία για τα θέματα της οικονομίας και η διοχέτευση λανθασμένων μηνυμάτων προς το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Υπενθυμίζοντας πως και η Ιρλανδία είχε εξασφαλίσει δάνειο από τη Βρετανία και τη Σουηδία, παράλληλα με τον Μηχανισμό Στήριξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως αυτό είναι δικαίωμα της Κύπρου και πως η κυβέρνηση εργάζεται με στόχο την εξυπηρέτηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των συμφερόντων του τόπου και του λαού.
«Πλέον η Ευρώπη αναζητεί μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της ανάπτυξης και της στήριξης της κοινωνικής συνοχής», είπε ο κ. Στεφάνου, υποδεικνύοντας πως «αυτό είναι ένα μοντέλο, μια προσέγγιση, που η κυβέρνηση μας έχει εφαρμόσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης», ανέφερε
Σε ό,τι αφορά το ρωσικό δάνειο, ο Στ.Στεφάνου δήλωσε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε πει ότι δεν θέλουμε συνεχώς να σχολιάζουμε κατά πόσο είμαστε κοντά ή μακριά ή αν υπάρχουν καλές ή πολύ καλές προοπτικές για το δάνειο. Με την έννοια ότι, απλώς αναμένουμε μια απάντηση» και πρόσθεσε «εάν αυτή η απάντηση θα είναι θετική καλώς, εάν θα είναι αρνητική να ξέρουμε και εμείς πώς θα προχωρήσουμε».
Ερωτηθείς αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την απάντηση από τους Ρώσους, ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «τα γεγονότα προχωρούν. Οι ανάγκες είναι εκεί και θέλουμε το συντομότερο δυνατόν να γίνει κατορθωτό να κλείσουμε αυτό το θέμα θετικά, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε τους σχεδιασμούς μας».

Σχόλια