Ε. Βενιζέλος: Στην ψηφοφορία για τα μέτρα, προβλέπω να σπάσουν οι Κ.Ο.

Ο κ. Βενιζέλος έχει εκμυστηρευθεί σε στενούς του συνεργάτες ότι το πακέτο των μέτρων, που επιβάλλεται από την αδιαλλαξία και τις σκληρές απαιτήσεις της τρόικα, είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τους βουλευτές και των τριών κοινοβουλευτικών ομάδων.
Θεωρεί ότι μέτρα, όπως η περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις στο δημόσιο, η αύξηση του συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας στα 67 έτη, οι οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, ακόμα και των 600 ευρώ, αποτελούν «αυτοχειρία» και ασκούν τεράστια πίεση στους βουλευτές.
Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει
στο εσωτερικό του κόμματός του και προσπαθεί να περιορίσει τις διαρροές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3-4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνται «ύποπτοι» ως προς την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τα μέτρα.
Αυτό που εντυπωσιάζει όμως είναι η πληροφόρηση που φαίνεται ότι διαθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα όσα συμβαίνουν και στις άλλες δύο κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Σε ότι αφορά τη ΔΗΜΑΡ, η εκτίμησή του είναι ότι θα μετρήσει βαριές απώλειες στην ψηφοφορία, που δεν θα περιοριστούν μόνο στους κ. κ. Οδ. Βουδούρη και Γ. Μιχελογιαννάκη. Αντίθετα, οι βουλευτές που θα πουν όχι μπορεί να είναι 5 ή 6.
Παράλληλα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι θα υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών της Ν.Δ. (περίπου 6 έως 8) που ενδέχεται να καταψηφίσουν το πακέτο μέτρων. Οι βουλευτές αυτοί προέρχονται από το χώρο της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς». Την ίδια ώρα, το υψηλό ποσοστό του κ. Νικήτα Κακλαμάνη στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γραμματέα της Ν.Δ. προκάλεσε εντύπωση στον κ. Βενιζέλο.
Σε περίπτωση μάλιστα που υπάρξει παραίτηση Υπουργού πριν την ψηφοφορία για τα μέτρα, όπως π.χ. του κ. Αν. Μανιτάκη που διαφωνεί με τις απολύσεις, ο κ. Βενιζέλος πιστεύει ότι το κλίμα θα επιδεινωθεί και οι διαρροές θα είναι περισσότερες.
newsbomb.gr

Σχόλια