“Το παιγνίδι των “κύκλων του Υπουργείου”, των διαρροών και του “πινγκ πονγκ” των ευθυνών πρέπει να τελειώνει...

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι : “Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν υπέβαλε αξιόπιστα ισοδύναμα μέτρα στο Υπουργείο Οικονομικών, που θα απέτρεπαν τη μείωση στις αποδοχές των στρατιωτικών”. Αυτό φέρεται να δήλωσε αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠ.ΟΙΚ., που δέχτηκε προχθες εκπροσώπους των στρατιωτικών, αντί του Υπουργού κ. Γ. Στουρνάρα, που ήταν απασχολημένος. Την ίδια στιγμή “κύκλοι” του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν τα δημοσιεύματα.
Ο ίδιος ο υπουργός ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χθες στην βουλή ότι, έχει προτείνει ισοδύναμα μέτρα τα οποία οφείλουν να γίνουν αποδεκτά...


Αποδεκτά από ποιον κ. Παναγιωτόπουλε...;;
Σε ποιους αναφέρεστε κ. Παναγιωτόπουλε...;; 
Στον ΥΠΟΙΚ, ή στον πρωθυπουργό...ή μήπως εννοείτε την τρόικα
Σε κάθε περίπτωση αν τα μέτρα που προτείνατε ως ο αρμόδιος και υπεύθυνος υπουργός δεν υιοθετηθούν, το ελάχιστο που μπορείτε και οφείλετε να πράξετε είναι να παραιτηθείτε...
Ας αφήσουν το παιχνίδι αντιμετάθεσης των ευθυνών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών. Ας αφήσουν, οι κκ της κυβέρνησης, στην άκρη το “πινγκ πονγκ” και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και κατά κύριο λόγο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ).
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων οδηγούνται συνειδητά και βάση σχεδίου στην εξαθλίωση και στην καταρράκωση του ηθικού τους.
Τα τελευταία δυο (2) χρόνια πετσοκόφτηκαν οι μισθοί των εν ενεργεία οι συντάξεις και τα μερίσματα των αποστράτων, με συνέπεια την μείωση των εισοδημάτων τους σε ποσοστό που αγγίζει το 40%. Η κατρακύλα όμως δεν σταματά εδώ, μιας και αναμένονται νέες περικοπές τόσο στους μισθούς όσο και στις συντάξεις των στελεχών των Ε.Δ
Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο κ. Πρωθυπουργός και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Το παιγνίδι των “κύκλων του Υπουργείου”, των διαρροών, και του “πινγκ πονγκ” των ευθυνών πρέπει να τελειώνει και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για σοβαρότατα ζητήματα που άπτονται Εθνικών μας θεμάτων.
Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογισθεί τις ευθύνες του και να προστατέψει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
.

Σχόλια