«Έχουν δίκιο οι Έλληνες που αντιδρούν»

«Η Ευρώπη αυτοκαταστρέφεται», είναι ο τίτλος του σχολίου που φιλοξενεί η Tageszeitung του Βερολίνου. Η εφημερίδα σημειώνει:

«Αυτοκίνητα που καίγονται, χτυπημένοι αστυνομικοί, βαριά τραυματισμένοι διαδηλωτές. Αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας είναι μια τραγωδία. Μερικοί απλώς κουνάνε τους ώμους και λένε ότι οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει τόσα χρέη. Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο δεν παραγνωρίζει όμως μόνο τις σύνθετες αιτίες αυτής της μιζέριας, αλλά αποδέχεται ελαφρά τη καρδία την καταστροφή του ευρώ και της ΕΕ».
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, που επέβαλε η ΕΕ στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει.
Δεν μπορεί να λειτουργήσει διότι βυθίζει την ελληνική οικονομία στην ύφεση. Εξαιτίας της υποφέρει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που δικαίως αμύνεται. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η ΕΕ θα αναγκάσει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους κατά το πρότυπο της Αργεντινής».
Και η Τageszeitung καταλήγει για την τύχη του ευρώ, αφού προηγουμένως έχει επισημάνει ότι παρόμοιο μέλλον διαφαίνεται και για την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. «Το σημαντικότερο σχέδιο σε ολόκληρο τον κόσμο το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα απειλείται με αποτυχία, διότι ανόητοι εθνικοί εγωισμοί εμποδίζουν μια λύση. Δυστυχώς οι περισσότεροι θα καταλάβουν πολύ αργά τι είχαν και τι έχασαν». 

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6350792,00.html

Σχόλια