Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Ο κ. Μπουτάρης θα αναδείξει, την Οθωμανική και μουσουλμανική αρχιτεκτονική κληρονομιά και το κοινό Οθωμανικό μας παρελθόν..

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργάνωσε συζήτηση με θέμα:
Κάνει ο δήμαρχος εξωτερική πολιτική;
με ομιλητή τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγ. Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ .Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 12.30 στο Αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).
Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Μπουτάρη.
"Υπενθυμίζω επίσης, σχετικά με την πολιτική του Δήμου μας
για την ανάδειξη της Οθωμανικής κληρονομιάς της πόλης, ότι επί σειρά ετών, και σε κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων εξουσίας, είναι πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού, που εκτελείται ενσυνείδητα από τις σχετικές Εφορίες Αρχαιοτήτων, η προστασία και η ανάδειξη της Οθωμανικής και μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που ενυπάρχει στην Ελληνική επικράτεια.
Η πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης λοιπόν, για την προσέλκυση του μέγιστου δυνατού αριθμού τουριστών από την Τουρκία στην Θεσσαλονίκη και στην γύρω περιοχή, υποβοηθούμενη από την ανάδειξη του κοινού Οθωμανικού μας παρελθόντος... "
Σχόλιο:
Για να ξέρουμε ποια είναι η επίσημη πολιτική της κεντρικής διοίκησης και τι ρόλο παίζουν τα διάφορα ινστιτούτα !!!
Σε ότι αφορά στο ερώτημα: Κάνει ο δήμαρχος εξωτερική πολιτική;
Απαντάμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙ  
Πατήστε ΕΔΩ για ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του κ. Μπουτάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.