Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Κόβουν στο μισό τη βοήθεια προς τους ανάπηρους συμπολίτες μας

Ο Γραμματέας Πολιτών με Αναπηρία της Ν.Δ. κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος και ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μανώλης, με αφορμή τις φωνές απόγνωσης των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Πολιτών με Αναπηρία, λόγω της εγκυκλίου, που εξέδωσε το ΙΚΑ, στις 31/05/2011, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η εγκύκλιος, που -με αστραπιαία ταχύτητα- εξέδωσε ο Διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος και καθορίζει τη μείωση κατά 50%, στις τιμές του πίνακα ορθοπεδικών, ορθοτικών ειδών και τεχνητών μελών, που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, Πολίτες με Αναπηρία, προκαλεί αλγεινή εντύπωση.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως ένα αναπηρικό αμαξίδιο, ενισχυμένο ειδικού τύπου, από 890,00 ευρώ σήμερα, θα κοστίζει αύριο 445,00 ευρώ ή ένα αναπηρικό αμαξίδιο ελαφρού τύπου, που διατιμάτο με το ποσό των 1.800,00 ευρώ, αιφνιδίως θα έχει κόστος 900,00 ευρώ.
Η δική μας θέση είναι: επιλογή, όχι μόνο του φθηνότερου, αλλά και του καλύτερου, για την υγεία των Πολιτών με Αναπηρία.
Τέλος, αν η αγορά, - όπως υπαινίσσεται η κυβέρνηση – αισχροκερδεί ασύστολα, γιατί το ΙΚΑ να μην προμηθεύεται και να διαθέτει το ίδιο, τα σημαντικά αυτά είδη, ώστε να προστατεύει και τον ασφαλισμένο του και το ταμείο του;
Η αλήθεια είναι ότι, το ΙΚΑ, αιχμάλωτο στη λογική του Μνημονίου, κόβει στο μισό τη βοήθεια προς τους ανάπηρους συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.