Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

"Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν όσες περικοπές θέλουν, αλλά μόνο με ένα πρόγραμμα λιτότητας δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση"

2011_04_06_finanzkrise.jpg
«Η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη» επιγράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt συνέντευξη του Γιοργκ Χακχάουζεν, επικεφαλής οικονομολόγου της HSBC. Στην ερώτηση εάν τα μέτρα λιτότητας θα αποφέρουν, απαντά: «Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν όσες περικοπές θέλουν, αλλά μόνο με ένα πρόγραμμα λιτότητας δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση. Οι επενδυτές δεν πιστεύουν στην επιτυχία των μέτρων περικοπών. Φοβούνται αντίθετα πως τα μέτρα αυτά θα σταθούν εμπόδιο στην ανάπτυξη».
Ο Γιοργκ Χακχάουζεν, επισημαίνει την ανάγκη  να υπάρξει στην Ευρώπη μια πιο ενιαία οικονομική και νομισματική πολιτική. Πιστεύει ότι η σημερινή νομισματική ένωση έχει αποτύχει, μια και το κάθε κράτος ακολουθεί τη δική του οικονομική πολιτική, ενώ πιστεύει ότι θα πρέπει να επιβληθούν πολύ αυστηρές κυρώσεις στα κράτη τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες: «Όταν ένα κράτος είναι τόσο υπερχρεωμένο που αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από ένα άλλο, τότε θα έπρεπε προσωρινά να παραιτηθεί από ένα τμήμα της εθνικής οικονομικής του κυριαρχίας. Τότε οι χώρες που δίνουν χρήματα θα ορίζουν την οικονομική πολιτική και μάλιστα μέχρι να επιτευχθεί η διάσωση».
Παρόμοια είναι η θέση της  γερμανικής έκδοσης των FinancialTimes, η οποία φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο «Η Ελλάδα κάνοντας οικονομία μπαίνει πιο βαθιά στην κρίση» και υπότιτλο «Λόγω των πρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, η οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί περισσότερο. Αναμένεται παρόμοια ύφεση όπως και το 2010»
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15136581,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.