Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την Πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε σήμερα, στις Βρυξέλλες, σειρά συναντήσεων με κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε.
Το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. WilfriedMartens. Στη συνέχεια είχε γεύμα με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. WilfriedMartens, με συμμετοχή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. HermanVanRompuy. Και, τέλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. JoseManuelBarroso.
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Συναντήθηκα σήμερα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Σταύρο Δήμα, διαδοχικά, με τον Βίλφρεντ Μαρτένς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρο της Κομισιόν.
Τους θέσαμε υπ’ όψιν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που δείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η σημερινή οικονομική πολιτική στην Ελλάδα δεν αποδίδει και πρέπει να αλλάξει.
Παρουσιάσαμε τα βασικά σημεία της δικής μας εναλλακτικής πρότασης και τονίσαμε ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.
Τονίσαμε ότι συμφωνούμε με τους βασικούς στόχους – δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους - αλλά ότι πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη Πολιτική μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Υπογραμμίσαμε ότι το σχέδιό μας προβλέπει εκτενείς περικοπές από τη σπατάλη του Δημοσίου. Αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει απαραίτητα μέτρα, που τονώνουν την οικονομία, ώστε να καταπολεμηθεί μαζί με το έλλειμμα και η βαθιά ύφεση. Και να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, χωρίς την οποία κανένα σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορεί να αποδώσει ως το τέλος.  
Και βεβαίως, επιβεβαιώσαμε την απόλυτη στήριξή μας στην ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, και τα δύο αποτελούν προτάσεις στις οποίες εμείς επιμένουμε εξ αρχής.
Και θέλω εδώ να γίνει απολύτως σαφές: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την Πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος.
Το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.