Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Σόιμπλε: Περαιτέρω βοήθεια με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αλλιώς ανεξέλεγκτη πτώχευση

Για τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης πτώχευσης της Ελλάδας εάν η χώρα δεν λάβει περαιτέρω οικονομική υποστήριξη προειδοποιεί ο γερμανός υπoυργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την Welt

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ και τους ομολόγους του στην ευρωζώνη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει: «Βρισκόμαστε ενώπιον του πραγματικού κινδύνου της πρώτης ανεξέλεγκτης πτώχευσης κράτους εντός της ευρωζώνης». Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Σόιμπλε θεωρεί απολύτως αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Αθήνα. «Μια επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2012, όπως έχει προγραμματιστεί στο τρέχον πρόγραμμα, είναι κάτι περισσότερο από μη ρεαλιστική». Αυτό σημαίνει ότι δεν επαρκεί το υπάρχον πακέτο για να καλύψει τις ανάγκες της Αθήνας. Για τον λόγο αυτόν ο γερμανός υπουργός αναμένει μια «ουσιαστική» επέκταση της ευρωπαϊκής βοήθειας. Αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τη Welt, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται στην επιστολή του υπέρ της συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στο κόστος διάσωσης της Ελλάδας. Οποιοδήποτε νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θα πρέπει να εμπεριέχει μια δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των φορολογουμένων και των ιδιωτών επενδυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας, γράφει ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι «η διαδικασία αυτή θα πρέπει να οδηγήσει σε ουσιαστική συμβολή των κατόχων ελληνικών ομολόγων».

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15140012,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.