Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κάποτε η Groupama έδινε 115 εκατ για να αγοράσει την ΑΤΕ Ασφαλιστική και τώρα η κατάσταση είναι δραματική

Γλαφυρές ιστορίες εκτυλίσσονται στην ΑΤΕ ασφαλιστική.
Η εταιρία βρίσκεται σε απορρύθμιση ωστόσο μια περίπτωση καταδεικνύει και το μέγεθος των αντικειμενικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρία ενώ ταυτόχρονα εγείρεται και θέμα στρατηγικής.
Αναφέροντας μια απλή υπόθεση μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα.
Στο παρελθόν η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε επιβάλλει πρόστιμο στην ΑΤΕ ασφαλιστική όπως και σε άλλες εταιρίες για ένα πρόγραμμα ονόματι ΟΤΟΤΕΧ δηλαδή ηλεκτρονικής πραγματογνωμοσύνης π.χ. για τροχαία ατυχήματα.
Επιβλήθηκε πρόστιμο 5 εκατ ευρώ.
Η προηγούμενη διοίκηση κατέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Μέχρι εδώ μπορεί τα γεγονότα να φαίνονται συνηθισμένα.
Υπάρχει και συνέχεια.
Και ενώ εκκρεμούσε απόφαση του δικαστηρίου και ενώ η προηγούμενη διοίκηση θεωρούσε ότι θα κερδίσει το δικαστήριο η νέα διοίκηση της Ασφαλιστικής προχώρησε εσπευσμένα σε πρόβλεψη 1,7 εκατ ευρώ για την κάλυψη του προστίμου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Το παράδοξο είναι ότι η απόφαση είναι θετική για την ΑΤΕ Ασφαλιστική και το θέμα που εγείρεται είναι τι θα γίνει με την πρόβλεψη 1,5 εκατ ευρώ; Προφανώς και θα ανακληθεί.
Μήπως πολλά πράγματα στην ΑΤΕ γίνονται πρόχειρα με βιασύνη;
Πάντως για την ιστορία αναφέρεται ότι πριν 2 χρόνια η Groupama έδινε 115 εκατ ευρώ για να αποκτήσει την ΑΤΕ Ασφαλιστική αλλά λόγω των παρεμβάσεων της σημερινής υπουργού Εργασίας κ Κατσέλη και της ατολμίας της κυβέρνησης της ΝΔ πάγωσε την πώληση.
Τώρα και δωρεάν να δώσουν την ΑΤΕ Ασφαλιστική στην Groupama μάλλον όχι θα πει.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.