Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα» για τους απόδημους Θεσσαλούς το 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Συμβούλιο Ιδεών και Εφαρμογών στη Θεσσαλία

Την δημιουργία Συμβουλίου Ιδεών κι Εφαρμογών στη Θεσσαλία με αντικείμενο τον τουρισμό ανακοίνωσε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στην Πορταριά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού.
Εξειδικεύοντας την πρότασή του είπε ότι στο συμβούλιο θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών ενώσεων και των φορέων του τουρισμού, ενώ βασικοί στόχοι του συμβουλίου είναι:
-«Να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και συντονισμός.
-Να παρουσιάζονται και να ενισχύονται ιδέες και προτάσεις, καθώς επίσης και να αλληλοπαρέχεται συμβουλευτική στήριξη.
-Να υπάρχει συμφωνία σε προγράμματα και υποστήριξη στην εφαρμογή τους».
Παράλληλα, ο κ. Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι ως «πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την ψήφο και τη στήριξη των Θεσσαλών σχεδιάσει να θεσμοθετήσει το «Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα».
Όπως εξήγησε, «η περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με προξενεία, ενώσεις αποδήμων, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού ακόμα και επώνυμους Έλληνες θα προσκαλέσει το 2012 όλους τους Θεσσαλούς του εξωτερικού να έρθουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Θεσσαλία μας. Για να γνωριστούμε και να επανασυνδεθούμε, να γνωρίσουν τον τόπο τους όσοι (2ης ή 3ης γενιάς) δεν τον έχουν επισκεφτεί μέχρι τώρα, να ενισχύσουν τους δεσμούς με τον τόπο μας.
Είμαι βέβαιος ότι οι απόδημοι Θεσσαλοί είναι και μπορούν να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικοί ως πρεσβευτές της περιφέρειας σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Οι απόδημοι Θεσσαλοί μπορούν να είναι η αποτελεσματικότερη διαφήμιση για την Θεσσαλία ως τουριστικού προορισμού αλλά και για τα ποιοτικά προϊόντα - τρόφιμα της περιφέρειάς μας».

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της πολιτικής του για τον τουρισμό, ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι «η Θεσσαλία έχει πολλά να συνεισφέρει στο συνολικό εθνικό τουριστικό προϊόν. Ειδικά στο σημερινό περιβάλλον κρίσης, η Θεσσαλία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην εθνική προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης:
-Να απευθυνθεί στις γειτονικές αγορές, διατυπώνοντας μια πρόταση απόλυτα ελκυστική, αξιοποιώντας την εύκολη πρόσβαση αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες στο θέμα του θρησκευτικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, χειμερινού, συνεδριακού, θαλάσσιου τουρισμού, του αγροτουρισμού και του τουρισμού υγείας.
-Να συμβάλλει αποφασιστικά στην συγκράτηση και την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, απευθύνοντας ελκυστικές προτάσεις διακοπών ιδίως αλλά όχι μόνο στο κοινό της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

-Να δώσει δυνατότητες διακοπών σε στοχευμένες ομάδες κοινού, συμβάλλοντας στην άκρως απαιτούμενη συντήρηση της αισιόδοξης και θετικής διάθεσης».

Ο κ. Κ. Αγοραστός κατέστησε απολύτως σαφές ότι θεωρεί τους ξενοδόχους και γενικότερα όλους όσοι εμπλέκονται με την τουριστική βιομηχανία ως «συνεργάτες και συνδιαμορφωτές του αναπτυξιακού μου προγράμματος, το οποίο σχεδιάζεται να είναι ευέλικτο ώστε να προσαρμόζεται στα ραγδαία μεταβαλλόμενα παγκόσμια δεδομένα».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο μνημόνιο επισημαίνοντας ότι «παρά τις αντίθετες διακηρύξεις, είναι τεράστια η επιβάρυνση της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας από την εξοντωτική φορολογία, το πάγωμα της χρηματοδότησης και τη μείωση του εισοδήματος του μέσου Έλληνα». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο συντελεστής ΦΠΑ στην τουριστική βιομηχανία ανέρχεται στο 4% σε ανταγωνίστριες χώρες προς την Ελλάδα, ενώ στη χώρα μας είναι 11% και σχεδιάζεται νέα αύξησή του.

Σε Λάρισα, Βόλο και Αγριά ο Κώστας Αγοραστός

Ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου το πρωί θα παραστεί στη δοξολογία για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης Εθνικών Ευεργετών στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου Λάρισας. Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστός θα συναντηθεί στις 15.30 με τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χρήστο Νεοφύτου, στις 18.00 με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και στις 19.30 θα μεταβεί στην Αγριά όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο κ. Θωμά Παπαευθυμίου, φορείς και πολίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.