Αλήθεια, ψέματα και... κουτοπονηριές

Του Απόστολου Παπαπαρίση
Όταν η πολιτική, οι πολιτικοί και οι πολιτευτές... συναντηθούν με την αλήθεια τότε θα μπορέσει η ελπίδα να αναστηθεί και να ξαναφυτρώσει στην καρδιά και το μυαλό των Ελλήνων. Αλήθεια και ειλικρίνεια χρειαζόμαστε και όχι ψέματα και κουτοπονηριές. Ο Αριστοτέλης έλεγε: «Το αληθινό και το δίκαιο έχουν απ’ τη φύση μεγαλύτερη δύναμη απ’ το ψέμα και το άδικο».
Κατά την άποψή μου αυτό το μήνυμα προσπάθησε να στείλει ο κ. Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη δίνοντας ένα τέλος στις ψεύτικες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που έδινε κάθε φορά η εκάστοτε αντιπολίτευση και το πέτυχε. Είπε αλήθειες (δε χάιδεψε αυτιά), ξεσκέπασε με άνεση το ψέμα (το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει - Σοφοκλής) και έδωσε ελπίδα. Άρχισε πολύς κόσμος να συζητά στις πλατείες και στα καφενεία ότι το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος όπως διατείνεται το ΠΑΣΟΚ και ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, όχι εύκολος αλλά αξιοπρεπής. Και για του λόγου το αληθές, από πρόσφατη δημοσκόπηση της RASS έχουμε: - Το μνημόνιο η μόνη λύση 34,5%. Υπάρχει άλλη λύση 54,1%. - Ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ; Παπανδρέου 28,2%, Σαμαράς 42,4%.
Στην ουσία αυτά που είπε ήταν η εφαρμογή των λέξεων του Αϊνστάιν. «Μάθε από το χθες, ζήσε για το σήμερα, έλπιζε για το αύριο». Η κυβέρνηση αμήχανη (τι να πει άλλωστε, τις εικόνες δεν μπορείς να τις διαψεύσεις) δεν κατάφερε να ψελλίσει λόγο αξιόλογο, οπότε εμφανίστηκε η ...κουτοπονηριά. Η κ. Μπακογιάννη και η επιτροπή για το Βατοπέδι ανέλαβαν δράση. Η ατζέντα συζήτησης έπρεπε να αλλάξει άμεσα. Η πρώτη «διέταξε» τον κ. Σκυλακάκη, που εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, να «διαγραφεί» δηλώνοντας ότι είναι υπέρ του μνημονίου (η ...δικιά μας, η Θέκλα αποχώρησε με αξιοπρέπεια). Και η δεύτερη να καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό να προσέλθει ως μάρτυρας στη σχετική επιτροπή με πρόταση του αρχηγού του ΛΑΟΣ τη στιγμή που βουλευτής του δήλωνε ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο. Τυχαίο; Εγώ δε νομίζω, εσείς;
Τι κι αν η νέα κυβέρνηση δεν είναι ευέλικτη και ολιγομελή, αλλά παχύσαρκη και βραδυκίνητη; Tι κι αν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί δεν ξέρουν τα καθήκοντά τους; Τι κι αν ορισμένοι απ’ αυτούς δεν έχουν ορκιστεί ακόμα; Τι κι αν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζει περισσότερο στο εξωτερικό απ’ ότι στην Ελλάδα; Τι κι αν συνεχίζουν να κλείνουν οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις; Τι κι αν η ανεργία καλπάζει; Τι κι αν ομολογείται πλέον, ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην υπόθεση του Βατοπεδίου, είναι το στήσιμο του σκανδάλου; Οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι καναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα τους και ξεχνούν ότι η δουλειά τους δεν είναι η χειραγώγηση και η εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αλλά η αντικειμενική πληροφόρηση.
Την κουτοπονηριά αυτή φαίνεται ότι ζήλεψε και ο κ. Παπατόλιας όταν αποκάλυψε μόνος του (με υπερηφάνεια μάλιστα) ότι έκανε ερώτηση παγίδα στον κ. Αγοραστό στο πρόσφατο ντιμπέιτ των υποψηφίων περιφερειαρχών. Λίγη σημασία έχει που ο κ. Αγοραστός δεν έπεσε στην παγίδα, μεγάλη όμως έχει το επίπεδο του αντιπάλου του. Και συνέχισε με λογοπαίγνια με τη βοήθεια και του ...εκπροσώπου τύπου (ως «μικρός πρωθυπουργός» όπως εύστοχα επεσήμανε και ο κ. Ροντούλης), με τη συνοδεία απαράδεκτων χαρακτηρισμών. Είναι ή όχι φόροι, τα τέλη, οι εισφορές και τα δικαιώματα; Τι μας λέτε κ. Παπατόλια; Από άλλη τσέπη του Θεσσαλού φεύγουν οι φόροι και από άλλη τα τέλη και οι εισφορές; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχετε το σθένος να πείτε στο Θεσσαλικό λαό ευθαρσώς αν υποστηρίζετε ή όχι τις επιλογές της κυβέρνησης και το αποφύγατε αυτό και στο ντιμπέιτ. Έστω και τώρα όμως μπορείτε να επανορθώσετε, απλά απαντήστε, στα παρακάτω ερωτήματα:
* Είσαστε υπέρ ή κατά της συνέχισης των εργασιών στον Αχελώο;
* Καταδικάζετε ή όχι το μνημόνιο και τις ληστρικές επιδρομές στα δώρα, στους μισθούς και στις συντάξεις μας;
* Είσαστε υπέρ ή κατά της μέχρι σήμερα υπερβολικής αύξησης των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, αλλά και των μελλοντικών (π.χ. πετρέλαιο);
* Είσαστε υπέρ ή κατά της εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της επαρχίας Ελασσόνας;

Σχόλια