Σε ποιόν ανήκουν οι οίκοι Αξιολόγησης;

Standard & Poor's, Moody's και Fitch, οι τρεις οίκοι αξιολόγησεις που κυριαρχούν στον κόσμο. Κράτη ή επιχειρήσεις που επιθυμούν να δανειστούν δεν τα καταφέρνουν χωρίς τις εκθέσεις τους που να επιβεβαιώνουν την πιστοληπτική τους ικανότητα. 
Standard & Poor's

Ο Standard & Poor's είναι ο παλαιότερος. Ιδρύθηκε το 1860. Από το 1996 η S&P ανήκει στην εταιρεία McGraw-Hill,
η οποία διαθέτει τηλεοπτικά κανάλια και εκδίδει σχολικά βιβλία.
Moody's

Ιδρυτής της Moody's ήταν ο John Moody, ο οποίος ξεκίνησε το 1909 με την αξιολόγηση αξιογράφων που αφορούσαν τους αμερικανικούς σιδηροδρόμους. Συνιδιοκτήτης με 12,3% είναι και η εταιρεία επενδύσεων Berkshire Hathaway του διάσημου Warren Buffet. 
Fitch

Η Fitch ανήκει στην πλειονότητά της σε γαλλικά χέρια. Τα ερωτήματα πάντως για το ρόλο και των τριών Οίκων Αξιολόγησης πληθαίνουν.
Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου
Deutsche Welle

Σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΤΑ...... ΣΠΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ.......ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ .....'ΑΓΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ' ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ.....ΤΟ ΓΚΙΟΡΓΚΟ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΕΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ .....ΣΥΜΦΟΡΑΣ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ B.I.S., ΤΗΝ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ" ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ".
    ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ B.I.S.

    ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ GOOGLE, ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.

    ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ .... ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΣΟΥ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ, ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ,
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
    ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ.
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ "ΚΛΙΜΑ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.
    ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ !!!!

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ !!!!

    ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΏΛΙΟ ΚΟΠΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ (?!?), ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΤΗ ΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ !!!!

    ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΜΕΣΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ, ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ΤΟ ΦΑΙΔΡΟ ????
    ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!!
    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ !!!!!

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΟΙ Η.Π.Α., ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΝΗ.
    ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η BANK OF AMERICA, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ROTHSCHILD ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ Ή ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΎΣΑΝ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ (ΦΟΥΣΚΕΣ).
    ΛΟΙΠΟΝ ... Η BANK OF AMERICA, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ F.E.D., Η ΟΠΟΙΑ ... ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!!

    ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 1 ΔΟΛΑΡΙΟ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ FED ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ 1,1 ΔΟΛΑΡΙΟ !!!! 10% !!!!

    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΕΧΘΕΣ !!!!!!

    .................
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.