Αγοραστός : Καμία νέα άδεια ΤΑΞΙ δεν θα εκδοθεί, μέχρι την υπογραφή του νόμου

Συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες ανάμεσα στους οποίους και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, είχαν σήμερα εκπρόσωποι των ιδιοκτητών TAΞI, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών.
Οι ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ, ζήτησαν να μην εκδοθούν νέες άδειες και κυρίως να προασπιστεί ο χώρος από την δυνατότητα δημιουργίας «καρτέλ».
Από την πλευρά των Περιφερειαρχών υπήρξε διαβεβαίωση προς τους ιδιοκτήτες ότι μέχρι την ψήφιση του νόμου, κανένας Περιφερειάρχης δεν θα υπογράψει νέες άδειες.
Παράλληλα, ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες TAΞI να αναστείλουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος Αυγούστου που θα γίνουν γνωστές οι προθέσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Κατά τη συνάντηση υπήρξε ομόφωνη απόφαση των Περιφερειαρχών να είναι οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει με την κατάθεση του σχεδίου νόμου και να είναι στο πλευρό του κλάδου σε τυχόν περίπτωση που θα αδικηθεί.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατέστησε σαφή για ακόμη μια φορά τη βούληση της αιρετής Περιφέρειας «να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους με στόχο υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες, ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματος και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών».


Σχόλια