«Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία» η άρση ανωνυμίας των blog

Επίσης, να υπενθυμίσουμε τι έλεγε ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδηςόταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση. Το απόσπασμα είναι από δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ τον Ιούλιο του 2009:
Η γνωμοδότηση του Γ. Σανιδά για άρση της ανωνυμίας σε ιστολόγια και κινητά «έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων» δήλωσε την Τετάρτη ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σκοπεύει μάλιστα να στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Όλες οι ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και οι γνωμοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων είναι κατηγορηματικές ως προς το γεγονός ότι τα «δεδομένα κίνησης» μιας ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ποιος επικοινώνησε με ποιον, πότε, από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση ή τηλέφωνο, κλπ.) αποτελούν προσωπικά δεδομένα και εμπίπτουν ρητά στο απόρρητο των επικοινωνιών» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον κύριο Λαμπρινίδη λοιπόν,  όλα αυτά που μας λέτε κύριε Παπαϊωάννου έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνουν επικίνδυνη άγνοια… Τι έχετε να απαντήσετε κύριε Παπαϊωάννου, όχι σε εμάς, στον κύριο Λαμπρινίδη;
Tο πλήρες άρθρο εδώ: tsantiri

Σχόλια