Η επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης μετατρέπεται σε θύελλα αγανάκτησης των πολιτών

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την επιστολή του Υφυπουργού κ. Ι. Μανιάτη στον Πρόεδρο της ΔΕΗ για την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης μετατρέπεται σε θύελλα αγανάκτησης των πολιτών, που διαπιστώνουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στις οικονομικά πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του Υπουργείου ΠΕΚΑ σχετικά με την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε για μια ακόμα φορά με προχειρότητα και προφανή επικοινωνιακά κίνητρα. Και τώρα που βλέπει ότι με τις προχειρότητες της, το πρόγραμμα δεν προχωρά, ανακοινώνει την «πρόθεση» να προβεί σε κανονιστική ρύθμιση ώστε να μην απαιτείται υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου μετά την παρέλευση 14ετίας από τον τελευταίο έλεγχο.
Η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει από την αρχή το εξής απλό: Οι δικαιούχοι να εντάσσονται στο Πρόγραμμα με μια απλή υπεύθυνη δήλωση.
Η κυβέρνηση, έρχεται σταδιακά στη θέση μας. Ας παραδεχτεί επιτέλους την προχειρότητα της και ας προσπαθήσει να βελτιωθεί.
Αλλά να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. Και ας ξεκαθαρίσει τι την εμποδίζει να υιοθετήσει άμεσα την κανονιστική ρύθμιση, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.»



Σχόλια