Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Βαράτε Βιολιτζήδες...Όλοι εναντίον όλων και στη μέση εμείς

Βέλη κατά Μέρκελ από Στρος-Καν και Ράσμουσεν
Διπλή επίθεση δέχθηκε χθες η Άγκελα Μέρκελ για την στάση που τηρεί στην κρίση. Τα πρώτα βέλη ήλθαν από τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος σε συνέντευξη του προς το περιοδικό Stern που κυκλοφορεί σήμερα, αφού τόνισε ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, κάλεσε την καγκελάριο Μέρκελ και τον επί των Οικονομικών υπουργό της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να επανεξετάσουν τη στάση τους στο ζήτημα των εμπορικών ισοζυγίων. «Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι τα δικά σου εμπορικά πλεονάσματα και να καταδικάζεις τα ελλείμματα των άλλων», υπογράμμισε ο Στρος Καν. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίζεται απαισιόδοξος αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία. «Η Γερμανία πάει μάλλον καλά αυτή τη στιγμή [...] Όμως, η γερμανική οικονομία εξαρτάται από την καταναλωτική δύναμη των ανθρώπων στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και όσο η οικονομική ανάκαμψή σε εκείνες είναι αργή, το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό».
Βέλη είχαμε και από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού. Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Πολ Ρασμουσεν, ο οποίος θεωρεί την Άγκελα Μέρκελ υπεύθυνη για την αναστάτωση στις αγορές. «Δεν είναι πάντα εύκολο να βρίσκεις κάποιον υπεύθυνο σε µία τέτοια κρίση, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι η κα Μέρκελ οφείλει να µάθει ότι οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει µερικές φορές να κλείνουν το στόµα τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ράσμουσεν.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6243631,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.