Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο και την… κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

…Αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν καλά οι Ελληνες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως σας γράφαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι εκλογές είναι ένας πολιτικός σταθμός, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες εκλέχτηκαν, όμως το Μνημόνιο και η Τρόϊκα είναι εδώ.
Η πρώτη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της Τρόϊκας με τον Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσαν όλα όσα φοβόμασταν. Ζήτησαν ακόμη πιο σκληρά μέτρα, ειδικά τώρα που ανακοινώθηκε το έλλειμμα στο 15,4% και στο 9,4% για το 2010, δηλαδή υστέρηση εσόδων πάνω από 2 δισ. ευρώ.
Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, έως και στο 30% του υπαλληλικού δυναμικού, λουκέτο ή εξυγίανση προβληματικών ΔΕΚΟ, άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και άμεσα, νέο εργασιακό νομοσχέδιο με αντικατάσταση των κλαδικών από επιχειρησιακές συμβάσεις, δραστικές περικοπές σε υγεία, παιδεία, άμυνα. Μεταξύ αυτών είναι:
Η άμεση μείωση του ευρύτερου δημοσίου τομέα κατά 30%, το κλείσιμο προβληματικών και ζημιογόνων φορέων και επιχειρήσεων του δημοσίου και των δήμων- με απολύσεις των υπαλλήλων για τους οποίους παύουν να υφίστανται οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας-, το άνοιγμα έως το τέλος του έτους όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων, οι νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά, όπως με την αντικατάσταση των κλαδικών με ατομικές συμβάσεις, οι δραστικές περικοπές στις δαπάνες για άμυνα, υγεία, παιδεία και οι νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Βεβαίως σίγουρα θεωρούνται κι άλλα φορολογικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση των αντικειμενικών αξιών κ.λπ.
Το σίγουρο είναι ότι η μεγάλη σφαγή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κόσμο, θα γίνει σε νοσοκομεία, υγεία, ΔΕΚΟ και δήμους, με την εποπτεία της τρόικας. Μάλιστα, τα στοιχεία του υπουργείου προϊδεάζουν για το ύψος αυτής της περικοπής των δαπανών. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:
Από τα 3,8 δισ. της αύξησης του ελλείμματος για το 2009, τα 3,7 δισ. ευρώ προέρχονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (1,9 δισ. ευρώ από την ένταξη των ελλειμμάτων και των χρεών 10 ΔΕΚΟ και τριών οργανισμών στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης και 1,8 δισ. ευρώ από την επανεκτίμηση προς τα κάτω των πλεονασμάτων ΟΤΑ, ασφαλιστικών ταμείων και ΝΠΔΔ)

Από τα 3,5 δισ. ευρώ της αύξησης του ελλείμματος για το 2010, τα 3,4 δισ. ευρώ προέρχονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (0,7 δισ. ευρώ από την ένταξη των ελλειμμάτων και των χρεών 10 ΔΕΚΟ και τριών οργανισμών στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης και 2,7 δισ. ευρώ από την επανεκτίμηση προς τα κάτω των πλεονασμάτων ΟΤΑ, ασφαλιστικών ταμείων και ΝΠΔΔ).
Μ’ αυτό τον τρόπο η Τρόϊκα μας προετοιμάζει για το μεγάλο μαχαίρι που θα πέσει μέσα στο 2011. Κι όσοι είχαν πιστέψει ότι το μήνυμα των εκλογών ελήφθη γελάστηκαν. Ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί ότι πήρε λευκή επιταγή διάρκειας τριών ετών και μαζί με τα φιλαράκια του στην τρόϊκα θα βάλουν βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού κράτους. Μέσα στο 2011 θα φανεί το μέγεθος της φτώχειας και της ανεργία με σφραγίδα ΔΝΤ, αλλά το χειρότερο είναι ότι ακόμη κι αυτή η σφαγή δεν θα αποτρέψει το ακόμη πιο μοιραίο: την αναδιάρθρωση του χρέους με ότι αυτό συνεπάγεται. Η πρώτη συνάντηση της Τρόϊκας στην Αθήνα και η αξιολόγηση της οικονομίας αποτελεί το πρώτο κρύο ντους σε αυτά που ακολουθούν.

Σχόλια