Ηλεκτρονικό έγκλημα: Μια νέα πραγματικότητα

Έρευνα γνωστής εταιρείας ασφάλειας αποκαλύπτει ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα ολοένα και αυξάνεται και οι επιτιθέμενοι γίνονται όλο και περισσότερο εξειδικευμένοι και άριστοι σε αυτό. Από την άλλη πλευρά οι χρήστες των διαδικτυακών υπηρεσιών (online services) φαίνεται να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τους κινδύνους και να μην λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα.
cybercrime Ηλεκτρονικό έγκλημα: Μια νέα πραγματικότηταΗ έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία VeriSign (η οποία εξαγοράστηκε από τη Symantec) δηλώνει ότι οι απώλειες σε χρήματα κατά μέσο όρο φτάνουν τα 1.122 δολάρια κατά άτομο. Ποσό διπλάσιο από εκείνο του Μαρτίου 2010. Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν χάσει εντελώς τα χρήματά τους, αλλά υπήρχαν ορισμένοι που είχαν εξοφληθεί πλήρως. Το παράξενο που έδειξε η έρευνα είναι ότι οι χρήστες ήταν λιγότερο συνειδητοποιημένοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια συγκριτικά με τον περασμένο Μάρτιο.

Σαν συμβουλή ο πρόεδρος της VeriSign επεσήμανε πως οι χρήστες πρέπει<…>
να κατανοήσουν την ικανότητα αυτών των εγκληματιών και την ευφυΐα τους, έτσι ώστε να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να ελέγχουν πάντοτε τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται. Επιπλέον καλό θα είναι οι χρήστες να αναζητούν πιστοποιητικά και «σφραγίδες» ασφάλειας.

http://www.secnews.gr/archives/5795

Σχόλια