Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Το δικαίωμα στη ζωή δεν είναι ούτε διαπραγματεύσιμο ούτε εμπορεύσιμο

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ»

«Να «ξεχάσουν» τους λιγνίτες Ελασσόνας»


«Να απεντάξει τους λιγνίτες Ελασσόνας από την ατζέντα των διαπραγματεύσεών της με τους εκπροσώπους της τρόικας», καλεί την κυβέρνηση ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Με αφορμή την δημόσια συζήτηση για το θέμα του λιγνίτη, ο κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής:
«Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε την δημόσια συζήτηση για το θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη που επανήλθε στο προσκήνιο λόγω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.
Ως νεοεκλεγείσα περιφερειακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας και προσωπικά ως νεοεκλεγείς περιφερειάρχης θέλουμε να καταστήσουμε για άλλη μια φορά απολύτως σαφή την θέση μας:
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο εξόρυξης λιγνίτη από τα κοιτάσματα της επαρχίας Ελασσόνας. Η προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της επαρχίας Ελασσόνας και γενικότερα της Θεσσαλίας καθώς και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι για την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας αδιαπραγμάτευτες. Αποτελούν την «κόκκινη γραμμή» από την οποία δεν υποχωρούμε.
Καλούμε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επιτέλους με σαφήνεια στο θέμα και να απεντάξει τους λιγνίτες Ελασσόνας από την ατζέντα των διαπραγματεύσεών της με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Αφ’ ης στιγμής η τοπική κοινωνία της επαρχίας Ελασσόνας αλλά και γενικότερα του νομού Λάρισας και της περιφέρειας Θεσσαλίας είναι κατηγορηματικά αντίθετες, ουδείς λόγος υπάρχει να συντηρείται το ζήτημα στην επικαιρότητα. Πολύ περισσότερο καθώς στην επαρχία Ελασσόνας είναι πλέον αναγνωρισμένα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) όπως η φέτα και το αρνάκι.
Έχουμε δηλώσει και το ξαναλέμε:
Να «ξεχάσουν» τους λιγνίτες της Ελασσόνας.
Το δικαίωμα στη ζωή δεν είναι διαπραγματεύσιμο ούτε εμπορεύσιμο με κανένα Μνημόνιο και καμία τρόικα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.