Έτοιμη να παραιτηθεί η Κατσέλη!

(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Στα πρόθυρα διαχείρισης μιας μεγάλης ενδοκυβερνητικής κρίσης βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς η κόντρα της Λούκας Κατσέλη με τους εκπροσώπους της τρόικας, αναφορικά με τις αλλαγές στον νόμο Λοβέρδου για τις εργασιακές σχέσεις, έχει οδηγήσει την Υπουργό Εργασίας στα πρόθυρα της παραίτησης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», η Λούκα Κατσέλη επικοινώνησε χθες με το Μέγαρο Μαξίμου, και ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει ως το τέλος τη σκληρή γραμμή απέναντι στην τρόικα, από την οποία δέχεται πιέσεις να υποχωρήσει, και να «συμμορφωθεί» με το κείμενο του μνημονίου που έχει υπογράψει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Χθες το απόγευμα μάλιστα, η Λούκα Κατσέλη έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να ολοκληρώσουν τη σύνταξη σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, και να το καταθέσουν στη Βουλή, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου της συνέστησαν… υπομονή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, είχε σπεύσει προχθές να καλύψει τη Λούκα Κατσέλη, στην πραγματικότητα όμως η Κυβέρνηση θα ήθελε να λήξει σύντομα αυτό το μέτωπο με την τρόικα, ώστε να αφεθεί απερίσπαστη στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την εκταμίευση της 3ης δόσης του μηχανισμού στήριξης.
Οι συνεργάτες της Λούκας Κατσέλη απ’ την άλλη, σπεύδουν να επισημάνουν ότι η Υπουργός Εργασίας δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω, καθώς πιστεύει ότι ενδεχόμενη υποχώρηση της Κυβέρνησης στο σκέλος των εργασιακών σχέσεων, μπορεί να αποβεί μοιραία για τη σχέση εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με την παραδοσιακή, κοινωνική του βάση.
(statesmen.gr) 
 

Σχόλια