Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

VPN για Windows 7: Οδηγός για όλους

flowvpn VPN για Windows 7: Οδηγός για όλουςΗ τεχνολογία VPN (Virtual Private Network), δίνει τη δυνατότητα σε έναν υπολογιστή που χρησιμοποιεί δημόσια σύνδεση να χρησιμοποιήσει ένα ιδιωτικό δίκτυο ώστε να υπάρχει ασφαλής σύνδεση και επικοινωνία μεταξύ υπολογιστή και δικτύου.
Η συχνότερη περίπτωση δημιουργίας VPN, αφορά επιχειρήσεις οι οποίες επιτρέπουν την απομακρυσμένη σύνδεση υπαλλήλων στο εταιρικό δίκτυο, είτε εκείνοι βρίσκονται στο σπίτι είτε βρίσκονται στο δρόμο.
Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια εγκατάστασης ενός VPN. Το πρώτο και πιο συνηθισμένο αφορά<…>
“εξερχόμενη σύνδεση”, κατά την οποία ο απομακρυσμένος υπολογιστής προγραμματίζεται να συνδεθεί στο εταιρικό δίκτυο.
Το δεύτερο σενάριο “εισερχόμενη σύνδεση”, αφορά τη σύνδεση πάνω στο εταιρικό δίκτυο, κατά την οποία ένας υπολογιστής επιτρέπει να συνδεθούν σε αυτόν άλλοι υπολογιστές.
Τα Windows 7 έχουν προεγκατεστημένο το Agile VPN client, το οποίο κάνει την εγκατάσταση οποιουδήποτε είδους VPN αρκετά εύκολη υπόθεση.
Θα ακολουθήσουν δημοσιεύματα σχετικά με την ανάλυση των δύο μεθόδων δημιουργίας VPN αναλυτικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.