Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Ναι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη σταματά

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Reuters ,
O αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δεν θα κατασκευαστεί λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στην εφημερίδα 24 Chasa .

Σε συνέντευξη του, ο Μπορίσοφ είπε ότι το σχέδιο δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Ναι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη σταματά», είπε.

Ο Μπορίσοφ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Βουλγαρία είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει τον 300-χιλιομέτρων αγωγό, από το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολης και στο Αιγαίο, λόγω περιβαλλοντικών
κινδύνων και της έλλειψης επαρκών οικονομικών οφελών. Την περασμένη εβδομάδα, η Σόφια απέρριψε την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, λέγοντας ότι δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς μια πιθανή διαρροή πετρελαίου θα επηρεάσει την αλιεία και τον τουρισμό και τα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν διαρροών, δεν εγγυώνται ότι δεν θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.