Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Μέρκελ: Οι Σοσιαλδημοκράτες έκλεισαν τα μάτια για να βάλουν την Ελλάδα στην ΟΝΕ

Αναφορές στην ελληνική κρίση έκανε κατά την ομιλία της στο συνέδριο της CDU η καγκελάριος Μέρκελ, κατηγορώντας τους Σοσιαλδημοκράτες ότι έκλεισαν τα μάτια στην πραγματικότητα για να εντάξουν την Ελλάδα στην ΟΝΕ

Η Άγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη στους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), τους κατηγόρησε ότι είναι συνυπεύθυνοι για την κρίση του ευρώ. Και αυτό γιατί, όπως υπογράμμισε η καγκελάριος, ήταν η κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων που ήθελε οπωσδήποτε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και έκλεισε τα μάτια στα πραγματικά γεγονότα. Η κ. Μέρκελ απάντησε επίσης στις κατηγορίες των ευρωπαίων εταίρων ότι άργησε πολύ να αντιδράσει στην ελληνική κρίση. «Καλοί Ευρωπαίοι δεν είναι πάντοτε αυτοί, οι οποίοι ενεργούν γρήγορα, αλλά αυτοί που ενεργούν έξυπνα», τόνισε. Ας σημειωθεί ότι η καγκελάριος εξελέγη για έκτη φορά πρόεδρος του κόμματός της με ένα ποσοστό της τάξεως του 90,4%, πιο μικρό όμως από την προηγούμενη επανεκλογή της πριν από 2 χρόνια όταν άγγιξε το 95% στο συνέδριο. Παρά ταύτα το ποσοστό της επανεκλογής της κας Μέρκελ χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές ως ποσοστό απολύτου εμπιστοσύνης και στήριξης του κόμματος προς το πρόσωπό της. 

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6234140,00.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.