«Κουτόφραγκοι» προς κυβέρνηση: «Να προσέχατε τι υπογράφατε».


Ο κ. Παπανδρέου, αν θυμάστε, κατηγόρησε πρόσφατα τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κοροϊδεύαμε δήθεν τους «κουτόφραγκους», αν δανειζόμασταν  στα  τέλη του περασμένου έτους , τα αναγκαία χρήματα που είχαμε ανάγκη για το 2010, με χαμηλό επιτόκιο, τότε που τα  spreads ήταν χαμηλά.
Τώρα όμως στέλνει τους υπουργούς του στις συνομιλίες με τους ανθρώπους της Τρόϊκας, για να παρουσιάσουν διάφορα "τεχνάσματα", προκειμένου να μην....
εφαρμόσουν επακριβώς τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει με το μνημόνιο. Τα χρήματα είναι καλά  να  τα πάρουμε από τους "κουτόφραγκους" τώρα, αλλά δεν θέλουμε όμως να εφαρμόσουμε και το μνημόνιο.
Στα προσκόμματα που έφερε η κ. Κατσέλη σε ότι αφορά την πλήρη εφαρμογή των όρων του μνημονίου,  για την κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, της απάντησε ο επικεφαλής του κλιμακίου των απεσταλμένων της Τρόϊκας κ. Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος της είπε: «Εχετε υπογράψει ένα μνημόνιο και θα πρέπει να το εφαρμόσετε. Τα σημερινά επιχειρήματά σας ας τα λέγατε πριν από την υπογραφή του» .

Δηλαδή ουσιαστικά της είπε ότι δεν έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καμία αντίσταση πριν την υπογραφή και δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα, απλά ο νους της ήταν μόνο στα χρήματα.

Νομίζουμε ότι στην πρόκληση αυτή θα πρέπει να απαντήσουν  οι κύριοι  Λοβέρδος και Παπακωνσταντίνου που ήταν αυτοί, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν διαπραγματευτεί και να είχαν προσέξει τι υπέγραφαν, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.   

 http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_141.html

Σχόλια