Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

Να πάμε όλοι να ψηφίσουμε

Η αποχή και η απάθεια είναι το μεγαλύτερο όπλο του συστήματος.
Και τη σημερινή μέρα-μέχρι στιγμής-φαίνεται  πως αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του.
Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν επιλέξει να προβάλλουν ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τη διαδικασία των εκλογών. Κινούμενα Σχέδια, Μεταγλωτισμένα Ισπανόφωνα Σήριαλ, και πρωϊνά κους-κους, έχουν τη τιμητική τους.
Οι εκλογές σα να μην υπάρχουν.
Όσοι πιο λίγοι προσέλθουν βέβαια τόσο πιο ανώδυνα θα περάσει το «σύστημα» από αυτή τη δοκιμασία.

Και αυτό γιατί η μαζική προσέλευση του κόσμου «ευνοεί» την καταψήφιση του κυβερνητικού υποψηφίου.
Κανείς αναποφάσιστος δε θα προσέλθει στις κάλπες για να υπερψηφίσει στις κάλπες. Η αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος  αλλά και των κυβερνητικών μέτρων γίνεται είτε με τη καταψήφισή των εκπροσωπών του, είτε με τη πλήρη αδιαφορία.
Προφανώς το σύστημα βολεύεται με την αδιαφορία.
Οι πολίτες όμως τώρα ξέρουν. Και το βόλεμα είναι «προσβόλεμα».
Η αστική δημοκρατία λειτουργεί ακόμα και αν ψηφίσουν τρεις άνθρωποι
Βανζέτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.