Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Πρόγραμμα 100 ημερών για τον τουρισμό

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

-Συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο στην τουριστική έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τα περίπτερα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας
-Επανέλαβε την δέσμευσή του για στενή συνεργασία με τους ανθρώπους του τουρισμού

Την βαρύτητα που δίνει στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας τόνισε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Κ. Αγοραστός συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, ενώ επισκέφθηκε τα περίπτερα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας και συνομίλησε με τους παριστάμενους στην έκθεση νομάρχες Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, την αντινομάρχη Τουρισμού Μαγνησίας κα Εύη Αδαμάκη-Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστα Λεβέντη.
«Στην εποχή μας είναι καταστροφικό να υπάρξει αδράνεια κι «απώλεια στήριξης», ειδικά στον τουρισμό που οι πρώτοι μήνες κάθε έτους επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό όλη την επιχειρηματική περίοδο», επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός και επαναβεβαίωσε ότι προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος 100 ημερών για την Τουριστική Ανάπτυξη, το οποίο είχε παρουσιάσει προεκλογικά και είχε εκπονηθεί σε συνεργασία με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό κι ειδικά με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και τις Ενώσεις Ενοικιαζόμενων Δωματίων. 
 
Προσανατολισμός μας είναι να αξιοποιήσουμε το μεταβατικό διάστημα με άριστο τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Κώστας Αγοραστός και ανέφερε:
-«Εφαρμόζουμε τα υπάρχοντα προγράμματα τουριστικής προβολής όπως έχουν εκπονηθεί από τις Νομαρχιακές Επιτροπές Τουριστικής Προβολής.
-Προσαρμόζουμε στο νέο σχεδιασμό τις συμμετοχές σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του χειμώνα.
-Ενεργοποιούμε τα κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίες με τους ανθρώπους και τους φορείς που ως τώρα έχουν κάνει σημαντικότατη δουλειά και περιμένουν την ευρεία στήριξη και τον άψογο συντονισμό από τον κεντρικό φορέα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
-Αρχίζει άμεσα η συμπληρωματική καταγραφή υποδομών ώστε να εφαρμοστεί αλλού πιλοτικά κι αλλού σε πλήρη έκταση το νέο σχέδιο μάρκετινγκ».
Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθησή του ότι «η Θεσσαλία έχει τα εργαλεία και τις δυνατότητες να σχεδιάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης. Ο τόπος μας – εξήγησε - έχει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα στον τομέα του τουρισμού:
-«Σε αντίθεση με την Κρήτη, το Ιόνιο κι άλλες περιοχές η Θεσσαλία δεν είναι επιχειρηματικά δέσμια μεγάλων τουριστικών γραφείων κι επιχειρήσεων.
- Η Θεσσαλία έχει ανεκμετάλλευτο «δυναμικό», τόσο σε φυσικούς όσο και σε ανθρώπινους πόρους.
-Η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 είναι ένας τεράστιος μοχλός ανάπτυξης και προβολής.
Θεωρούμε εξαιρετικά θετικό ότι το σύνολο των ανθρώπων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με όλα τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης, επιδεικνύουν διάθεση συνεργασίας ώστε να συνδέουν το ατομικό τους καλώς εννοούμενο συμφέρον με τη γενική εικόνα», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.