Η "αντιμνημονιακή" επιμονή του Αντώνη Σαμαρά προκαλεί "λύσσα" στον, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, ηγετικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ

(του Γιώργου Δελαστίκ)
Πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά
Η σαφής τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά εναντίον του Μνημονίου ενέπνευσε τους οπαδούς της και διέσωσε εκλογικά το κόμμα της Δεξιάς. Ο ουσιαστικός καταποντισμός του ΛΑΟΣ - που ευτυχώς τάχθηκε υπέρ του μνημονίου λόγω της εξάρτησήςκαταβάθρωσης που θα είχε υποστεί η ΝΔ, αν τυχόν ο Αντώνης Σαμαράς είχε ταχθεί υπέρ του Μνημονίου, όπως τον πίεζαν κορυφαίοι παράγοντες του ελληνικού και ευρωπαϊκού κατεστημένου αλλά και οι περισσότεροι σύμβουλοί του.
Η "αντιμνημονιακή" επιμονή του Αντώνη Σαμαρά , η οποία υπηρετεί τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ και όχι την προσέλκυση ...αριστερών ψηφοφόρων, όπως αφελώς ή υποβολιμαία γράφουν κάποιοι, προκαλεί λύσσα στον υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ηγετικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν ότι, όσο ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει στην "αντιμνημονιακή" στάση, παραμένει στην ελληνική κοινωνία η άβυσσος του ρήγματος υπέρ ή κατά του μνημονίου , η οποία σαφώς θέτει το ΠΑΣΟΚ σε μειοψηφική θέση, εμφανίζοντας το επιπλέον ως συνεργάτη και εκτελεστή των εντολών των επικυρίαρχων της πατρίδας μας.
Οι πιέσεις επί του Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την "αντιμνημονιακή" στάση βρίσκονται εκ νέου σε παροξυσμό τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τους Ευρωπαίους , με γραφικό όργανο συν τοις άλλοις και τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, οι οποίοι διαπίστωσαν εμπράκτως στις κάλπες πόσο τρομερή ζημιά τους έκανε η συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Μνημονίου και επιδιώκουν να εξαλειφθεί από τους κόλπους της δεξιάς η "αντιμνημονιακή " γραμμή , ώστε να μπορέσει να φύγει το στίγμα του ¨δεξιού εξαπτέρυγου του ΠΑΣΟΚ" από το ΛΑΟΣ για να μπορέσει να ξανακερδίσει μελλοντικά κάποια επιρροή.
Πολιτικό αδιέξοδο
Αν ο Αντώνης Σαμαράς υποκύψει στις πιέσεις, το ΠΑΣΟΚ θα εξασφαλίσει πιθανότατα και δεύτερη κυβερνητική τετραετία. Στην ανάγκη ο Γιώργος Παπανδρέου θα "προσλάβει" τη Ν.Δ
Σε μια τέτοια περίπτωση , με ολοένα και ευρύτερα τμήματα του ελληνικού λαού να πλήττονται και να καταστρέφονται από την πολιτική του Μνημονίου, αλλά και με τα δύο κόμματα εξουσίας υπέρ του Μνημονίου, το πολιτικό αδιέξοδο θα είναι πλήρες και οι βίαιες κοινωνικές εκρήξεις , έστω τυφλές και αναποτελεσματικές, θα είναι αναπότρεπτες του από το ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά το ποσοστό του θα είχε εκτιναχθεί στο 15% - αποτελεί την απτή απόδειξη της σε βοηθητικό ρόλο σε μια οικουμενική κυβέρνηση, με τον Αντώνη Σαμαρά να μην είναι σε θέση να αρνηθεί τη συμμετοχή του, αν έχει ταχθεί υπέρ του Μνημονίου. Εννοείται ότι έτσι θα απομακρυνθεί κάθε προοπτική επανόδου της ΝΔ στην εξουσία.

(Επίκαιρα)


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/11/blog-post_9906.html

Σχόλια