ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπό καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας" η Ελλάδα από την Fitch

Ο οίκος αξιολογήσεων Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει υπό καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (restricted default) την Ελλάδα, κάτι το οποίο θα ανακοινώσει επίσημα μετά το πέρας της συνεδρίασης του ελληνικού χρηματιστηρίου, δηλαδή λίγο πριν τις 5 και μισή το απόγευμα.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως την ημερομηνία που λήγει η προτεινόμενη περίοδος της ανταλλαγής ομολόγων θα θέσει την αξιολόγηση του ελληνικού έθνους ως ομολογιακού εκδότη σε «περιορισμένη χρεοκοπία» (restricted default) και θα επιθέσει αξιολογήσεις «χρεοκοπίας» (deafault) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που επηρεάζονται.


Ο οίκος θα επαναθέσει νέες αξιολογήσεις στην Ελλάδα και τα πιστωτικά εργαλεία μετά τη χρεοκοπία (post default), όταν το γεγονός της χρεοκοπίας (default) πραγματοποιηθεί με την έκδοση νέων αξιογράφων για τους ομολογιούχους που θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή.

Η απόφαση της Fitch είναι ευρύτατα αναμενόμενη, μετά την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο ελληνικής διάσωσης, που συμφωνήθηκε χθες στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σχόλια