Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Κοινή λύση Μέρκελ-Σαρκοζί χωρίς συμφωνία Τρισέ ;;

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν σε μια κοινή θέση, για να λύσουν την κρίση του χρέους στην Ελλάδα την παραμονή της συνόδου κορυφής, για την εξάλειψη της μετάδοσης της κρίσης στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. 
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σήμερα, όταν οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, ανέφερε σε δήλωσή της μετά από επτά ώρες συνομιλιών στην καγκελαρία η Μέρκελ στο Βερολίνο. 
Στις συζητήσεις συμμετείχαν, επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean- Claude Trichet και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Herman van Rompuy, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεφώνου. 

Οι Μέρκελ και Σαρκοζί «άκουσαν» τις απόψεις του Jean-Claude Trichet, ανέφερε η δήλωση, χωρίς να αναφέρει αν ο Trichet, ο οποίος αντιτίθεται σε κάθε ελληνική επιλεκτική χρεοκοπία, συμμερίζεται τη στάση τους. 
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δεν θα μπόρεσε να εντοπισθεί για επιβεβαίωση του πιο πάνω σχολίου. 
Καθώς οι αξιωματούχοι λογομαχούν για το πώς θα χρηματοδοτήσουν μια δεύτερη διάσωση της Ελλάδας, για να να σταματήσει η κρίση από την έκχυση στην Ισπανία και την Ιταλία, η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων  αυξήθηκε πάνω από 40%.
Η σημερινή σύνοδος κορυφής θα επικεντρωθεί, στο πώς να ενθαρρύνουν τους ομολογιούχους, σε συγχρηματοδότηση ενός νέου πακέτου διάσωσης και στα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να σταματήσει η αναταραχή από την εξάπλωση σε μεγαλύτερες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.