Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Φωτογραφίες του αστεροειδούς "Βέστα" (Εστία)

Σημαντικές εικόνες του αστεροειδούς "Βέστα" (Εστία) κατέγραψε το διαστημικό σκάφος Dawn, το οποίο έχει τεθεί με επιτυχία σε τροχιά γύρω από τον διαμέτρου 530 χιλιομέτρων αστεροειδή. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν για πρωτη φορά τους κρατήρες και άλλα στοιχεία της επιφάνειας του αστεροειδούς.
    Το διαστημικό σκάφος «Dawn» τέθηκε με επιτυχία σε τροχιά το περασμένο Σάββατο γύρω από τον αστεροειδή.

    Είναι η πρώτη φορά που ένας τεχνητός δορυφόρος τίθεται σε τροχιά γύρω από ένα αστρικό αντικείμενο μέσα στην κύρια ζώνη αστεροειδών μεταξύ των πλανητών Άρη και Δία. Ο δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με ειδικά μηχανήματα με απώτερο σκοπό τη μελέτη της συμπεριφοράς του διαστημικού αντικειμένου και εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε τροχιά για έναν χρόνο πριν αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του, τον πλανήτη - νάνο Δήμητρα, τον Ιούλιο του 2012.

    Οι επιστήμονες φιλοδοξούν να αποσπάσουν πληροφορίες για την δημιουργία του αστεροειδούς πριν από 4,6 δισ.χρονια,καθώς το διαστημικό σκάφος θα φτάσει σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την "Εστία".

    Το διαστημικό σκάφος Dawn εκτοξεύτηκε από την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος πριν από 4 χρόνια.
AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.