Bενιζέλος: Εσείς οι στρατιωτικοί δεν θα πρέπει να απαιτείτε παράλογα πράγματα!


«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Γι΄ αυτό ιδίως εσείς οι στρατιωτικοί δεν θα πρέπει να απαιτείται παράλογα πράγματα. Στις προθέσεις μας – τις δικές μου και του Πάνου – είναι να μην πειράξουμε το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Όμως σας λέω και πάλι ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει …».Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών,σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το Έθνος. Που τα είπε όλα αυτά; Σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του ΠΝ και στον Α/ΓΕΝ ,με τους οποίους συνευρέθηκε στο θέρετρο της Αγίας Μαρίνας.
Ο ‘τσάρος” της Οικονομίας θα περάσει προφανώς ώρες αγωνίας σήμερα . Ωστόσο αυτό δεν του δίνει κανένα ελαφρυντικό να μιλάει για “παραλογισμούς” ενστόλων! Είναι προφανώς ...παράλογο!


Ποια είναι τα παράλογα που ζητάνε οι στρατιωτικοί δεν εξήγησε ο κ.Βενιζέλος,ούτε κάποιος από τους αξιωματικούς τόλμησε να τον ρωτήσει!
•Είναι παράλογο να ζητάνε να μην μειωθούν οι μισθοί τους περισσότερο από το σχεδόν 30% που έχουν μειωθεί;
•Είναι παράλογο να ζητάνε τη στοιχειώδη δικαιοσύνη τουλάχιστον στις περικοπές -αφού πουθενα  αλλού δεν υπάρχει- με τους εργαζόμενους σε κάποιες  ΔΕΚΟ; Είναι λογικό τα “ρετιρέ” εκεί να παραμένουν απείραχτα και οι Έλληνες στρατιωτικοί να έχουν υποστεί τόσο μεγάλες περικοπές;
•Είναι παράλογο να ζητάνε όχι χρήματα,αλλά τουλάχιστον ένα στοιχειώδη σεβασμό; Είναι δυνατόν Ιούλιο μήνα να υπάρχουν ακόμη στρατιωτικοί που δεν ξέρουν που θα μετατεθούν;
•Είναι παράλογο να ζητούν να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η υγιεονομική τους περίθαλψη,όπως συστηματικά προσπαθεί εδώ και 20 μήνες να πετύχει η κυβέρνηση;
•Είναι παράλογο να ζητάνε τη στοιχειώδη μέριμνα για το προσωπικό των ΕΔ; Μέριμνα που έχει να κάνει...
με το στεγαστικό τους πρόβλημα, με τις συνεχείς μετακινήσεις τους;
Ποιο ακριβώς απ΄ αυτά βρίσκει παράλογο ο κ.Βενιζέλος; Το μόνο παράλογο που βιώνουν αυτή τη περίοδο ,μισθωτοί και συνταξιούχοι,είναι τα εκκαθαριστικα σημειώματα που τους στέλνει,πολλά από τα οποία απλά δεν θα πληρωθούν.
Ο κ.Βενιζέλος θα είχε ίσως ένα ελαφρυντικό αν δεν είχε περάσει από το ΥΕΘΑ. Διετέλεσε όμως υπουργός επί σχεδόν 20 μήνες. Ξέρει πάρα πολύ καλά τα προβλήματα των στελεχών .Πολλά απ΄ αυτά τα προκάλεσε ο ίδιος.


(onalert.gr)

Onlinepress: Εδώ σαν υπουργός άμυνας αποκάλεσε τους στρατιωτικούς "αυτιστικούς" και δεν κουνήθηκε φύλλο από τους αρχηγούς ή νομίζετε θα ιδρώσει το αυτί κανενός από τον απόλυτο παραλογισμό που ζούμε τα τελευταία χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις; Άλλωστε όπως μάθαμε τη παύση πληρωμών στο τρίμηνο μέρισμα των αποστράτων του Μετοχικού Στρατού ο ίδιος την  ...διέταξε! Την ίδια στιγμή που βέβαια ο ίδιος και οι υπόλοιποι 300 καλοπληρώνονται  στην ώρα τους!    

Σχόλια