Γ, Μιχελάκης: "Με ποιον, επιτέλους, συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση;"

«Ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα. Αυτό αποδεικνύεται και μπροστά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των “ταξί”. Για τα οποία οφείλει, να πάρει θέση και να μην παριστάνει τον παρατηρητή.
Ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί τη ρύθμιση Ρέππα, λίγες βδομάδες μετά, αποδέχεται τις προτάσεις Ραγκούση, που κινούνται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτές του προκατόχου του.
Με ποιον, επιτέλους, συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση; Ποια είναι η πολιτική του, ποιοι είναι οι στόχοι του και -εν τέλει- ποιες είναι οι θέσεις του;

Σε κάθε περίπτωση, αρχιτέκτονας του χάους, που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των “ταξί”, είναι ο κ. Ραγκούσης. Χωρίς να κάνει κανένα διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, με τη λογική του “έτσι θέλω”, ακυρώνει τα όσα είχε συμφωνήσει ο προκάτοχός του, μόνο και μόνο για λόγους εσωκομματικής βεντέτας με τον κ. Ρέππα.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για το αύριο.

Τις ευθύνες του κ. Ραγκούση και εμμέσως του ίδιου του πρωθυπουργού έχουν επισημάνει, άλλωστε, ακόμα και στελέχη του κόμματός του.

- Ο κ. Ρέππας, σε συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή“, του έχει αποδώσει σοβαρές ευθύνες στο διάδοχό του, για το αλαλούμ που προκάλεσε.

- Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Τ. Αντωνίου, αφού διερωτήθηκε αν είναι από άλλη κυβέρνηση ο κ. Ραγκούσης, κατέθεσε -μαζί με το συνάδελφό της κ. Ν. Σαλαγιάννη- σχετική ερώτηση στη Βουλή.

- Ο βουλευτής κ. Π. Ευθυμίου -μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96- υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει συνέχεια και, πρωτ’ απ’ όλα, να υπάρχει διάλογος μεταξύ των δύο υπουργών.

- Ο βουλευτής κ. Δ. Καρυπίδης υπογραμμίζει ότι υπάρχει ένα κενό, γιατί μια πολιτική η οποία είχε συμφωνηθεί, ξαφνικά αλλάζει.

Είναι, λοιπόν, μάταιη η προσπάθεια του κ. Ραγκούση να μεταθέσει στη Νέα Δημοκρατία, τις ευθύνες για το χάος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Άλλωστε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Του θυμίζουμε ότι, λίγους μήνες πριν, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε σε διαδηλώσεις για να σταματήσει θεσμικές αλλαγές, όπως του Ασφαλιστικού.

Ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε ο ίδιος σε διαδηλώσεις για να σταματήσει αποκρατικοποιήσεις, όπως της ΕΥΑΘ.

Ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε σε διαδηλώσεις, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα, στη λογική “λεφτά υπάρχουν”, όπως στην περίπτωση των αγροτών, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Και κάτι ακόμη: Σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί, ούτε οι προσωπικές βεντέτες υπουργών, ούτε οι ανεύθυνοι πειραματισμοί τους να γίνονται αιτία για ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου, ζημιά στην πραγματική οικονομία και βλάβη της διεθνούς εικόνας της χώρας. Ιδίως, μάλιστα, σε μια στιγμή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Και επιτέλους: Ο κ. Παπανδρέου να σταματήσει να παριστάνει τον παρατηρητή και να πάρει θέση στο θέμα».

Σχόλια

  1. Τι γίνεται με το παπάκι και το αυθαίρετο της πάπιας; ξεχάστηκε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.