ΦΠΑ και στο αγροτικό νερό...

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Μόλις λίγες μέρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, φέρνει νέες αλλαγές επί τα χείρω, επιβαρύνοντας επιπλέον τον Έλληνα αγρότη με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για την άρδευση και τις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλονται από Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Οργανισμός Κωπαΐδας ΑΕ, Ειδικοί Οργανισμοί, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν από τον ΦΠΑ.
Είναι προφανές ότι η φορολόγηση των εισροών για τους αγρότες μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την ώρα που πρέπει να ανοιχτούν στις ξένες αγορές.
Αλλά πολύ περισσότερο αυξάνουν τα βάρη για τους αγρότες και τους τελικούς καταναλωτές, που ήδη πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους Φόρους στην αγροτική οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα παραγωγό.»

Σχόλια