1 χρόνος από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια... 1 χρόνος από τη δολοφονία του troktiko.blogspot.com

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν χωράει αμφισβήτηση πως στόχο είχε να «δολοφονήσει» το μοναδικό ελεύθερο μέσο που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, το troktiko.blogspot.com .
Το troktiko ήταν ένα μέσο που έδινε βήμα σε όλους, χωρίς να λογαριάζει τίποτα και έβλεπε τους πάντες ισότιμα. Ήταν ένα μέσο που αγκαλιάστηκε από το σύνολο του ελληνικού λαού, ενός λαού που βρήκε μέσω του blog την δυνατότητα να γυρίσει τη πλάτη στα διαπλεκόμενα ειδησιογραφικά site γνωστών εκδοτικών ομίλων. Για εμάς ήταν η βάση για μία κάθαρση στα πάντα.
Το troktiko.blogspot.com ήταν πραγματικά ένα παγκόσμιο θαύμα του διαδικτύου. Παρά το ότι απευθυνόταν μόνο σε έλληνες είχε καταφέρει (χωρίς διαφήμιση & προώθηση) να είναι το no1 blog παγκοσμίως. κάτι που είχε από τη πρώτη στιγμή ενοχλήσει πολλούς, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε.
Το blog πρόσφερε ολοκληρωμένη ενημέρωση λεπτό προς λεπτό και παράλληλα έδινε τη δυνατότητα σε όλους να στέλνουν τις δικές τους επιστολές, οι οποίες δημοσιευόντουσαν όλες, άσχετα με τα συμφέροντα που έθιγαν.
Τον Σωκράτη Γκιόλια δεν είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε ποτέ από κοντά, είχαμε όμως τη χαρά να γνωρίσουμε το θαύμα που δημιούργησε. Πριν ακόμη γίνει ευρέως γνωστό, είμαστε περήφανοι γιατί το είχαμε ξεχωρίσει ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες blog που απαρτίζουν την ελληνική «μπλγκόσφαιρα» & το επισκεπτόμασταν καθημερινά για την ενημέρωση μας.
Όπως όλοι όσοι είχαν κάτι να πούν, στέλναμε και εμείς τα κείμενα μας, τα ανέκδοτα μας, τα τραγούδια που μας άρεσαν, συμμετείχαμε στο διάλογο & αισθανθήκαμε για πρώτη φορά  ότι έχουμε φωνή. Μία φωνή που χρησιμοποιούσαμε για να καταγγέλουμε τις αδικίες που συναντούσαμε στην καθημερινότητα μας με την ελπίδα κάτι να αλλάξει & να προφυλάξουμε τους επόμενους. Το σημαντικότερο, πέρα από την ψυχική εκτόνωση μέσω της έκφρασης των σκέψεων μας, ήταν πως οι καταγγελίες μας δεν παιρνούσαν απαρατήρητες. Ότι ανέβαινε στο troktiko ήταν αυτόματα στα θέματα της ημέρας & οι αντιδράσεις για την αποκατάσταση του δικαίου ήταν άμεσες!!! Πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ελληνική πραγματικότητα.
Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι φορές που φίλοι μας κάτα τη διάρκεια μίας ταλαιπωρίας σε κάποια υπηρεσία, την οποία δεχόντουσαν άδικα από την αδιαφορία και των αντιεπαγγελματισμό κάποιου υπαλλήλου, χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του blog λέγοντας στον «κακό» υπάλληλο «Θα σε βγάλω στο troktiko» & εισέπραταν αμέσως τη δίκαιη αντιμετώπιση από τον υπάλληλο που τους ταλαιπωρούσε και που στο μεταξύ είχε αλλάξει 10 χρώματα .
Ενημερωθήκαμε για την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια όπως όλος ο κόσμος από τα ΜΜΕ. Ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά σε τέτοιο περιστατικό αισθανθήκαμε πως χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, είμαστε σίγουροι πως έτσι αισθάνθηκε και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού & σίγουρα το σύνολο των χρηστών του διαδικτύου & των blogger.
Η απόφαση του κλεισίματος του troktiko.blogspot.com πραγματικά μας γέμισε θλίψη. Είχαμε την πεποίθηση πως οι συνεργάτες του Σωκράτη Γκιόλια δε θα παρέδιδαν τα όπλα, δε θα έκαναν την χάρη σε αυτούς που είχαν διατάξει τη δολοφονία του. Πιστεύαμε πως το κλείσιμο ήταν κάτι προσωρινό, μία προσωρινή οπισθοχώρηση και ανασύνταξη, έτσι ώστε η ομάδα να είναι ξανά έτοιμη για μεγαλύτερες μάχες. 1 χρόνο μετά μία επαναλειτουργία του παλιού troktikou δε φαίνεται ως κάτι πιθανό. Φαίνεται πως οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να συνεχίσουν την προσπάθεια δεν αισθάνονται ασφαλείς. Ίσως είναι γνωστοί & κατ’επέκταση εύκολοι στόχοι. Τους καταλαβαίνουμε και τους νιώθουμε απόλυτα, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Ήταν πολύ σκληρό αυτό που βίωσαν.
Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας σε όλους τους οικείους του Σωκράτη Γκιόλια & σε όλους τους συντελεστές του troktiko.blogspot.com .
Ωστόσο θεωρούμε το κενό του troktiko.blogspot.com τεράστιο & η περίοδος που περνάει η πατρίδα μας έχει ένα τέτοιο μέσο ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Έτσι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε το “troktiko” . Να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα blog που δίνει φωνή σε όλους. Χωρίς φιλτάρισμα, χωρίς λογοκρισία, χωρίς συμφέροντα.
Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά στα τέλη Ιανουαρίου τη προσπάθεια μας, επιλέγοντας σαν όνομα για το εγχείρημα μας το όνομα troktiko, ως φόρο τιμής στο Σωκράτη Γκιόλια και συμβολικά για να δείξουμε τις προσθέσεις μας. Γνωρίζουμε πως η ευθύνη που αναλάβαμε ήταν μεγάλη & οι στόχοι δύσκολο να επιτευχθούν και έτσι από τη πρώτη στιγμή ζητήσαμε να ενταχθούν στην ομάδα και άλλοι, όσο το δυνατόν περισσότεροι για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις 1.000+ αναρτήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα.
Μέχρι στιγμής το εγχείρημα έχει κερδίσει περισσότερους από 50.000 φίλους, 50.000 άτομα που μας επισκέπτονται καθημερινά και ενημερώνονται από το www.troktiko.eu για ότι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Η τάση είναι ανοδική, κάτι που μας γεμίζει δύναμη και μας ώθεί στο να πάμε ένα βήμα παραπέρα.
Έτσι από σήμερα μέσω της κεντρικής σελίδας του troktiko.eu ο καθένας θα έχει την δυνατότητα, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση ή λογοκρισία να δημοσιεύει αυτόματαότι θέλει . Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά το troktiko, ένα μέσο που ανήκει σε όλους και που υπηρετεί το δίκαιο χωρίς φραγμούς συμφερόντων.
«Βγάλτε τους στο troktiko..»
Η ομάδα του troktiko.eu

Σχόλια