Το δίλημμα του πολιτικού συστήματος. Να τα κουκουλώσει ή όχι;


Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα βρίσκεται προ ενός διλήμματος. Να κουκουλώσει τα σκάνδαλα ή όχι;
Φυσικά τέτοιο δίλημμα δεν θα έμπαινε καθόλου αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση και η εξαθλίωση στην οποία, με μαθηματική βεβαιότητα βαδίζουμε ως κοινωνία. Το κουκούλωμα ήταν πάντα ο κανόνας. Όμως τώρα κάτι θα πρέπει να γίνει. Ο λαός αναζητεί υπεύθυνους.
Βέβαια το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πολύ καλά πως αν αποφασίσει να μην κουκουλώσει τα σκάνδαλα, αλλά να τα βγάλει όλα στη φόρα, θα καταρρεύσει αμέσως το ίδιο με πάταγο. Από την άλλη πάλι, αν προσπαθήσει....
να τα κουκουλώσει θα έχει σοβαρές παρενέργειες με κίνδυνο και πάλι την κατάρρευσή του, αλλά όχι τόσο άμεσο κίνδυνο και ίσως τελικά να τα καταφέρει και να ξεφύγει.
Εσείς τι λέτε ότι θα αποφασίσει;;
Εμείς πάντως διαβλέπουμε ότι θα αποφασίσει τη δεύτερη λύση.
Δηλαδή αντί του πλήρους ξεκατινιάσματος και της άμεσης κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος, θα επιδιωχθεί το κουκούλωμα και η συγκάλυψη. Θα γίνει δε προσπάθεια, όσο μπορεί να κρατηθεί με τα ΜΜΕ η κοινωνία σε καταστολή, με την προσδοκία να διασωθεί, έστω και με κάποιες απώλειες το φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Το συμφέρον όμως της ελληνικής κοινωνίας, επιβάλει την πρώτη λύση.
Διαφορετικά, αν δεν καταρρεύσει πλήρως το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και δεν μηδενίσουμε το κοντέρ ώστε να αρχίσουμε από την αρχή με νέους θεσμούς και νέα πρόσωπα, απλά η ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να διαφθείρεται και να εξαθλιώνεται, από το ίδιο το διεφθαρμένο πολιτικό της σύστημα.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_9593.html

Σχόλια