Άρχισαν τα "όργανα" στο ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό


Σκληρή ερώτηση 14 βουλευτών προς τον υπουργό Εργασίας
Ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ασφαλιστικό, καθώς δημιουργείται ισχυρό κύμα αντίδρασης στο ενδεχόμενο το προωθούμενο νομοσχέδιο να διαμορφωθεί με βάση τις επιταγές της «τρόικας». Χθες, δεκατέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο με την οποία τον καλούν να απαντήσει «εάν η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του ελληνικού κοινοβουλίου και όχι τις επιταγές της τρόικας». Επίσης, στην ίδια ερώτηση αναφέρουν πως οι προτάσεις της Κομισιόν δεν οδηγούν στην επίλυση του ασφαλιστικού, αλλά στην «κατεδάφιση» της δημόσιας ασφάλισης. Μία ημέρα νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου επισημάνθηκε από μέλη του οργάνου ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εάν ενσωματώνει τις ήδη γνωστές θέσεις των Βρυξελλών, «δεν περνάει», προϊδεάζοντας για το πιθανό εύρος των αντιδράσεων κατά την ψήφισή του.
Η ερώτηση
Στην ερώτησή τους οι 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν μεταξύ άλλων:

- Αν υιοθετηθεί η πρόταση της τρόικας για τον υπολογισμό της σύνταξης (αναπλήρωση στο 48%) οι συντάξεις που θα διαμορφωθούν θα είναι κοντά στην κατώτατη σύνταξη και μεσοπρόθεσμα αυτό θα οδηγήσει το δημόσιο σύστημα σε κατάρρευση, εφόσον θα απουσιάζει κάθε κίνητρο ασφάλισης και η εισφοροδιαφυγή θα καταστεί κανόνας.
- Να μην επιτραπεί στην τρόικα να προσμετρήσει και μειώσει τις επικουρικές συντάξεις για να δείξει ότι ανεβαίνει το ποσοστό αναπλήρωσης, γιατί οι εισφορές αυτών αφορούν μόνο εργοδότες και εργαζομένους.
- Τα ζητήματα όπως η κατάργηση των συντάξεων στις χήρες είναι ασύμβατα με την ελληνική πραγματικότητα.
- Στον τομέα της ασφάλισης υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από σπατάλες που γίνονται σε φάρμακα και σε διαγνωστικά κέντρα και τα οποία λυμαίνονται κυκλώματα που κινούνται στους χώρους αυτούς.
Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό να μάθουν τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τα παραπάνω και αν θα σεβαστεί τη ρήτρα του ελληνικού Κοινοβουλίου ή τις ερμηνείες της τρόικας. Υπογράφουν οι Π. Κουκουλόπουλος, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Μ. Κατρίνης, Μ. Τζελέπης, Β. Γερανίδης, Ν. Σαλαγιάννης, Β. Κεγκέρογλου, Ολγα Ρενταρη-Τεντε, Χ. Πρωτόπαπας, Δ. Καρύδης, Τ. Σιδηρόπουλος, Σ. Στασινός, Γ. Αμοιρίδης.

ΠΗΓΕΣ:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=169499
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_05/06/2010_403455

Σχόλια

  1. Σιγά τη σκληρή ερώτηση. Αν αυτοί που την κάνουν είχαν όντως έντιμη διαφωνία δεν θα ψήφιζαν την παράδοση της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Νομίζω ότι μας δουλεύουν για να φανεί ότι και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δήθεν αντιδράσεις. Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι. Θα τους γράψει η Ιστορία με μαύρα γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.