Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες


Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συγκεκριμένες αποφάσεις για την οργάνωση κινητοποιήσεων στον χώρο των αγροτών από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ληφθούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στη σύσκεψη, που έχει συγκαλέσει η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Χθες το βράδυ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ και ομιλητή τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), Βαγγέλη Μπούτα, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των αγροτών και συζητήθηκαν οι μορφές δράσης, με τις οποίες θα διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.
«Διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι πολύ οξυμένα και απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης για το εισόδημα αγροτών», δήλωσε ο κ. Μπούτας, διευκρινίζοντας ότι το διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών περιλαμβάνει, αιτήματα όπως «άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, διπλασιασμό των προνοιακών συντάξεων, αναπλήρωση εισοδήματος στους φτωχομεσαίους αγρότες, προστασία της ντόπιας παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, πάγωμα αγροτικών χρεών κ.ά.».

Από: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.