Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Τώρα που μπαίνουμε στην "Πράσινη οικονομία",..με "Μεσογειακή διατροφή".."θα φάμε καλά"...


Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου στις Βρυξέλλες


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

(Ακολουθεί απόσπασμα)
....

Έχουμε δυναμικό. Τώρα μάλιστα που μπαίνουμε στην πράσινη οικονομία -λέω ένα παράδειγμα, το οποίο ανέφερα- το αιολικό δυναμικό της χώρας μας είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχουμε δυνατότητες ανάπτυξης ποιοτικού τουρισμού, ποιοτικής γεωργίας, μεσογειακής διατροφής, ποιότητας τροφίμων, ποιοτικών υπηρεσιών στον πολιτισμό, στην υγεία και αλλού. Όμως, όλες αυτές οι δυνατότητες δεν αξιοποιούνται.

Αυτό θα δώσει δουλειές, θα δώσει πολλές δουλειές, θα δώσει ευκαιρίες, αλλά θα μας πάει και σε μια οικονομία, η οποία είναι βιώσιμη και για μας, και πολύ πιο ποιοτική, αν δούμε πώς είναι οι πόλεις μας, αν δούμε πόσο καταστρέφουμε τα δάση μας, αν δούμε πόσο καταστρέφουμε τις παραλίες και τα νησιά μας.
Και βεβαίως, θα μας πάει και σε μια ποιοτική ζωή μέσα από την καλλιέργεια προϊόντων, με τη μεσογειακή δίαιτα, που είναι παραδοσιακή και είναι και πολύ πιο υγιής. Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα μοντέλο.

Σχόλιο:
Τώρα που μπαίνουμε στην "Πράσινη οικονομία", με "Μεσογειακή διατροφή".."θα φάμε καλά"...
Θα φυσήξει ο αέρας, θα πάρουν μπροστά οι ανεμογεννήτριες, θα ρθούν πολλές δουλειές και θα φάμε "Λαχανάκια Βρυξελλών" και μεσογειακά αγγουράκια.
Καλή σας Όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.