Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Άλλο η Τουρκία, Άλλο η Εθνική Οικονομία..


Σ' επικοινωνιακή αντεπίθεση αποδύεται η κυβέρνηση μετά την ομοβροντία των αρνητικών δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών, που κατέστησαν ακόμα πιο ακριβό τον δανεισμό του Δημοσίου. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών, με διαφορά λίγων ωρών, έστειλαν -κυρίως εκτός συνόρων- το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και οι δύο, πάντως, περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα χαρακτήρισε το δημοσιονομικό αδιέξοδο "απειλή για την εθνική κυριαρχία", επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Υπήρξαν ωστόσο σήμερα νεώτερες δηλώσεις στήριξης της Αθήνας, από την Υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας και τον επικεφαλής τής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας.

Σκληρή επίθεση στον κ. Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις του για την οικονομία εξαπέλυσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «αστειότητες τα περί απειλών κατά της εθνικής μας κυριαρχίας» που είπε ο κ. Παπανδρέου λόγω της δεινής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου, αναφέρει ακόμη ο κ. Σαμαράς, «θα πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιες δηλώσεις αποδυναμώνουν και τραυματίζουν τις θέσεις της χώρας μας σε όλα τα εθνικά μέτωπα».
Προσθέτει ότι «η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό της χώρας να παρεκτρέπεται σε ιταμές, άδικες και αστήρικτες επιθέσεις σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ αντί να σπεύδει να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα».

Σχόλιο:
Μα τι λένε, είναι δυνατόν να συσχετίζουμε την οικονομική κατάσταση με την εθνική κυριαρχία;
Πες τα Αντώνη για τα θα τρελαθούμε ΕΝΤΕΛΩΣ..
Θα μου πείτε λόγω εμπλοκής του Πρωθυπουργού με το ΥΠΕΞ και τα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό,  μάλλον θα έχει "μπερδευτεί"...
Άλλο η Τουρκία, άλλο η εξωτερική πολιτική, άλλο πράγμα η κρίση στην οικονομία και άλλο η Εθνική Κυριαρχία.

Η εθνικη κυριαρχία δεν διακυβεύεται και δεν απειλείται και αυτό πρέπει να κατανοηθεί απ όλους και σε όλα τα επίπεδα.
'Οπως δε είπε και ο κ. Σαμαράς, «θα πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιες δηλώσεις αποδυναμώνουν και τραυματίζουν τις θέσεις της χώρας μας σε όλα τα εθνικά μέτωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.