Ελεύθεροι οι 22 του Ρεσάλτο

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων περί κουκούλας, αντιμετωπίζουν μετά την απολογία τους στον Eισαγγελέα, δέκα από τους συλληφθέντες κατά τα επεισόδια στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στο μεταξύ, ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες (στις 5.30 τα ξημερώματα) τα 22 άτομα που είχαν συλληφθεί στο στέκι "Ρεσάλτο" στο Κερατσίνι. Ο ιδιοκτήτης του "Ρεσάλτο", καλείται να καταβάλει εγγύηση 15.000 ευρώ, τρία άτομα που είχαν τα κλειδιά του χώρου 5.000 ευρώ και από 3.000 ευρώ ακόμη 13 άτομα. Πέντε από τους συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.
Δικάζονται οι συλληφθέντες για την κατάληψη του Δημαρχείου
Στη μία το μεσημέρι δικάζονται στο Αυτόφωρο οι 42 συλληφθέντες που το βράδυ το Σαββάτου είχαν καταλάβει το Δημαρχείο Κερατσινίου.
Στο μεταξύ, συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει το μεσημέρι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τα επεισόδια του τριημέρου.
Την ίδια ώρα, θέμα επανεξέτασης όσων ισχύουν για το πανεπιστημιακό άσυλο, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.
Τη Δευτέρα μετά, από επίσημο αίτημα του Πανεπιστημίου Αθηνών, αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από το ιστορικό κεντρικό κτήριο του ιδρύματος για να αποτρέψουν κατάληψή του.
Έτοιμη να υποστηρίξει τις αποφάσεις και τις επιλογές του πανεπιστημίου, δηλώνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ η ΝΔ ζητά αλλαγή του καθεστώτος του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα αλλαγής του νομικού πλαισίου του ασύλου, δηλώνει η κυβέρνηση.
Επιχειρείται να τεθούν οι πρυτανικές αρχές προ εκβιαστικού διλήμματος, με στόχο την κατάλυση του ασύλου, εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα.
Πηγή: ΝΕΤ 105,8

Σχόλια