Το άκρον άωτον της ανευθυνότητας

ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα στη Νομική Σχολή, στο κέντρο της Αθήνας, που όμοιό του έχει πολλά χρόνια να βιώσει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Οι αρμόδιοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν την καυτή πατάτα που τους έλαχε, απλώς ανταλλάσσουν ύβρεις από τηλεοπτικά παράθυρα ρίχνοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλον.
ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι να δώσουν οδηγίες εφόσον κατελύθη το πανεπιστημιακό άσυλο, ντρέπονται να εφαρμόσουν τους νόμους, παίρνουν αποφάσεις αμφιλεγόμενες και ουσιαστικά αφήνουν να διαιωνίζεται μία κατάσταση απαράδεκτη που προσβάλλει κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ από την πλευρά της ντρέπεται κι αυτή να εφαρμόσει τους νόμους του ελληνικού κράτους ως οφείλει, εφόσον έχει καταλυθεί κάθε έννοια έννομης τάξης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ήταν σαφέστατος: «Υπάρχει κατάχρηση του ασύλου». Κι αν το είπε ποιος τον άκουσε; Οι υπεύθυνοι να δώσουν λύση έχουν ουσιαστικά αφήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στους λαθρομετανάστες και στους «συνοδούς» τους. Το άκρον άωτον της ανευθυνότητας. Ολα κρέμονται από ένα τεντωμένο σχοινί και για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει εγκλωβισμένη στα δικά της παλαιολιθικά στερεότυπα, άλλων δεκαετιών και εντελώς διαφορετικών καταστάσεων. Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε και ο Χρήστος Παπουτσής δεν είναι πλέον πρόεδρος της ΕΦΕΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης ήταν επίσης κατηγορηματικός: «Κανένας παράνομος δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να εφαρμοσθούν οι νόμοι. Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει πλέον ξεπεραστεί. Είναι αδύνατον ισχνές αλλά βροντερές μειοψηφίες να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους με το έτσι θέλω στον ελληνικό λαό. 
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=18051&catid=7

Σχόλια