Μας χάριζαν λεφτά αλλά εμείς είπαμε ΟΧΙ

Quote of the day (me myself and I): Το ότι είμαστε κουβαρντάδες το ήξερα, το ότι είμαστε τόσο κουβαρντάδες δεν μπορούσα να το φανταστώ!
Οι τακτικοί αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ήδη πολύ πριν το μνημόνιο, εκτιμούσα ότι η Ελλάδα θα επρεπε να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου μια εχθρική στάση πληρωμών.
Ακόμα και από την εποχή του newstime (προ μνημονίου) αλλά και από αυτό εδώ το βήμα, είχα πολλές φορές κάνει αναφορά σε δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων που έλεγαν συνεχώς ότι η Ελλάδα θα επρεπε να κάνει αναδιάρθρωση .
Το εντυπωσιακό είναι ότι κανένας στην Ελλάδα δεν ειχε πιάσει το νόημα. Όλοι έκαναν αναφορές σε αυτές τι δηλώσεις (των γερμανών) χωρίς ουδέποτε να είχαν συνδυάσει ότι μια αναδιάρθρωση θα σήμαινε ότι θα μας χάριζαν ένα ποσοστό του χρέους μας.
Ακόμα και σήμερα, μου προκαλεί πραγματική εντύπωση το πόσο η πλύση εγκέφαλου από την κυβέρνηση και, υποθέτω από ανθρώπους της αγοράς, έχει πιάσει τόπο!! Ακόμα και σήμερα δηλαδή, το να κάνει κάποιος αναφορά στην λέξη αναδιάρθρωση θεωρείται γραφικός!! Έχουν πείσει τους πάντες ότι θα καταρρεύσει η Ευρώπη, η Αμερική αλλά και ο γειτονικός πλανήτης από μια Ελληνική αναδιάρθρωση.
Σήμερα λοιπόν έγιναν δηλώσεις που επιβεβαιώνουν των όσων παρουσίαζα τώρα και ένα χρόνο. Και πολύ θα ήθελα να δω ποιος θα γράψει ένα βιβλίο κάποτε για αυτή ιστορία, διότι πραγματικά είμαι περίεργος να δω τι δικαιολογίες περί του αντιθέτου ειχε η Ελληνική κυβέρνηση.
http://www.reuters.com/article/idUSTRE70P77420110126
“Greece will not make it without restructuring,” said FDP member Klinz, who chairs the European Parliament’s committee examining the response to the financial crisis.
“It must be done quickly—over the next 12 months,” he told Reuters in an interview late on Tuesday.
With a restructuring, it is important to move fast and take the initiative, rather than letting the markets get in control.”
The FDP in Berlin was not opposed to such a move, he said.
On Wednesday, finance minister Wolfgang Schaeuble told parliament he had discussed a possible restructuring of debt with the Greek government last year but that they were opposed to this.
Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις χτες του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας επιβεβαιώνουν ότι είχαν γίνει τέτοιες συζητήσεις και ότι ο λόγος που δεν έγινε αναδιάρθρωση πέρσι είναι διότι εμείς το αρνηθήκαμε.

Γιώργος Καισάριος


http://www.market-talk.net/index.php/id/9875/ 

Σχόλια